Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι Παπανδρεϊκοί της Πάτρας με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο, πρόταση που στην ουσία αποτελεί μομφή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πολιτική που ακολουθεί στο πλευρό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η ηγεσία βέβαια του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου απέρριψαν την  πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, αλλά η είδηση και μόνο της πρωτοβουλίας αυτής που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου, έγινε αφορμή για την αναζωπύρωση συζητήσεων σχετικά την αλλαγή πλεύσης που θα πρέπει να κάνει το κόμμα προκειμένου να αποκτήσει την χαμένη του αίγλη και δύναμη.

Κύκλοι παπανδρεικών στην Πάτρα που όλο αυτό το διάστημα  βρίσκονταν σε αναμονή περιμένοντας την κίνηση που θα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τις αντίρροπες τάσεις που επικρατούν μέσα στο κόμμα, άλλα και το κλίμα αμφισβήτησης,  έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, έστω και αν πλέον στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός.

Σύμφωνα μάλιστα με την "Πελοπόννησο της Κυριακής" την ικανοποίηση τους αυτή, ορισμένα στελέχη την εξέφρασαν ανοικτά με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαγγέλη Τσιμπλοστεφανάκη να τονίζει ότι παρόμοια άποψη – δηλαδή συνέδριο- έχει εκφράσει και ο κομματικός φορέας που εκπροσωπεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Αγγελόπουλο,  να δηλώνει ικανοποιημένος εξίσου.

Η ικανοποίηση αυτή μεταφράζεται ασφαλώς σε στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου και άμεση αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η γενική εκτίμηση ανθρώπων που κινούνται στους παπανδρεικούς κύκλους είναι ότι αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είναι αποφασισμένος να το… τραβήξει το σχοινί!