Πως είναι η ζωή στις Η.Π.Α για κάποιον που συνειδητά επιλέγει μια άλλη ζωή μακριά από την χώρα του;

Ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος από την Πάτρα "συνάντησε" τρείς νέους ανθρώπους που ζουν μακριά από την Ελλάδα και για λογαριασμό του newgreektv μίλησε μαζί τους για τους στόχους και την αμερικανική εμπειρία.

Ανάμεσά τους και η Ευαγγελία Μπουντούρη που από την Πάτρα βρέθηκε, στη Νεβάδα και το Λας Βέγκας.

Έχοντας ως βάση το σπίτι στενού συγγενή της, η Ευαγγελία - εικονολήπτρια στο επάγγελμα - μάζεψε τα πράγματά της και μετακόμισε στην "πρωτεύουσα του τζόγου", ελπίζοντας στο δικό της προσωπικό "Μπλακ Τζακ".

Η προσπάθειά της έχει μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας, καθώς αναζητά τρόπο για να βγάλει άδεια εργασίας.

Όπως επισημαίνει στην συνέντευξη που έδωσε:

"Ήρθα για αναζήτηση εργασίας. Είχα στα χέρια μου μια τουριστική βίζα στο ξεκίνημα και στην συνέχεια ήρθα σε επαφή με Έλληνες που βρίσκονται στις Η.Π.Α πολλά χρόνια και μπορούν να βοηθήσουν. Σε πλαισιώνουν με αγάπη, σε κοιτάζουν με νοσταλγία προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις άνετα. Μα πίσω από τα χαμόγελα τους κρύβεται ο πόνος του καθενός.

Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα: πρέπει να βρεις δουλειά που να μην χρειάζονται χαρτιά. Χωρίς πράσινη κάρτα δεν γίνεται. Αφήνω πίσω τα "θέλω". Ξεκίνησα να κάνω μια δουλειά που δεν μου αρέσει, όμως πρέπει να επιβιώσω. Βέβαια, οι συνθήκες εργασίας είναι καλύτερες από της Ελλάδος. Συγχρόνως, άρχισα να ψάχνω τις διαδικασίες για να μπορέσω να πάρω τα χαρτιά μου.

Για μένα, όλα είναι καινούργια, ξένα, και άγνωστα. Δεν μιλάω πια την γλώσσα μου, ενώ και οι ρυθμοί της ζωής άλλαξαν: δουλειά, σπίτι, περιμένοντας την Κυριακή να συναντήσεις σε κάποια ελληνικά μαγαζιά Έλληνες για να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες. 

Τα καφεδάκια οι βολτούλες και τα συναφή δεν υπάρχουν εδώ. Εδώ σκέφτεσαι την επιβίωση και πώς να εξοικονομήσεις χρήματα! 
Οι ζωές μας εδώ δεν είναι selfie φωτογραφίες μπροστά από τους ουρανοξύστες!

Οι ζωές μας εδώ γράφουν "επιβίωση, δουλειά, νοσταλγία, κρυφά δάκρυα". Και φυσικά ΕΛΠΙΔΑ. Άραγε θα τα καταφέρουμε, θα αντέχουμε; Η μετανάστευση δεν είναι ταξίδι αναψυχής, είναι σκληρή επιβίωση!".