Μετά πάσης θρησκευτικής και Μοναστηριακής μεγαλοπρέπειας εορτάσθηκε το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου η πανήγυρις των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ομπλού, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την Πάτρα. Η Ιερά Μονή ιδρύθηκε το 1315 από τον ιερομόναχο Ιωακείμ και τους δυο μοναχούς μαθητές του Ιωάσαφ και Παρθένιο.

Στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα εκκλησάκι, δίπλα στο οποίο οι πατέρες έκτισαν δύο κελιά και ξεκίνησαν την κοινοβιακή ζωή της Μονής.

Στο μικρό αυτό Ναό υπήρχε μια εικόνα της Θεοτόκου η οποία είχε πολύ γλυκό πρόσωπο. Οι αρβανίτες κάτοικοι της ορεινής περιοχής των Πατρών ονόμασαν την Θεοτόκο «Όμπιλε» που σημαίνει γλυκιά Παναγιά.

Από παραφθορά αυτής της λέξης πήρε και την ονομασία της η Μονή (ΟΜΠΙΛΕ — ΟΜΠΛΟΣ).

Οι Θρησκευτικές ακολουθίες είχαν ως εξής:

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του, παραλλήλισε την Είσοδο της Θεοτόκου στον Ναό του Σολομώντος και την αφοσίωση της στον Θεό με την είσοδο των μοναχών στην Μοναστική μάνδρα.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Το μεσημέρι, στην εορταστική τράπεζα παρευρέθη ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνέφαγε με τους Πατέρες της Μονής και πλήθος προσκυνητών.

Το απόγευμα τελέσθηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός και Κτητορικό Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Αρχιμ. Χρυσόστομου Κουλουριώτη.

Στις εορταστικές ακολουθίες παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των σωμάτων Ασφαλείας, τον δε Δήμαρχο Πατρέων εκπροσώπησε τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου, κ. Νικόλαο Μωραΐτη.