Το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το 1ο Συνέδριο Ενήλικων Στελεχών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο "Ο ΚΕΦΑΛΟΣ" στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.
 
Συμμετείχαν περίπου 120 Σύνεδροι και φίλοι του Προσκοπισμού από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Ζάκυνθο και φυσικά την Κεφαλονιά. Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου - με χαιρετισμούς από εκπροσώπους της Ι. Μ. Κεφαλληνίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Κεφαλληνίας, Βουλευτή του Νομού, Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου κ.λπ., ενώ την επίσημη έναρξή του κήρυξε ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Αλ. Παρίσης, καθώς ο Δήμος Κεφαλληνίας ήταν συνδιοργανωτής του Συνεδρίου – και κορυφώθηκαν  το απόγευμα της Κυριακής 16 Νοεμβρίου με την εξαγωγή των πορισμάτων του Συνεδρίου.
 
Σκοπός του Συνεδρίου, εκτός των άλλων, ήταν:
- Η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την Προσκοπική Κίνηση και ιδιαίτερα στην περιοχή της Περιφέρειας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου.
- Η αξιολόγηση του Προσκοπικού έργου της Προσκοπικής περιόδου που ολοκληρώνεται.
- Ο προσδιορισμός στόχων και ενεργειών της νέας Προσκοπικής περιόδου.
- Η ανάδειξη των Ενήλικων Στελεχών - Εκπροσώπων της Περιφέρειας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου, οι οποίοι θα είναι Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος "ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ".
 
Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων Προσκοπισμού στην Πάτρα, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 π.μ. τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, τα Ενήλικα Στελέχη, τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, τα Μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, γονείς και φίλοι της πόλης, θα μετέχουν της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα μετ΄ αρτοκλασίας, εν όψει των Πρωτοκλητείων.