O Duke είναι ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε στο να ξαναζωντανέψει το «Νid»!

Το θρυλικό υπόγειο στην Π. Ιωακείμ, εκεί που παλιότερα βρισκόταν το Plus-X και το παλιό Dybbuk, έχει την δική του ιστορία στην house μουσική σκηνή και λίγο από το κλίμα που επικρατεί σε αυτό το μαγαζί, θα νιώσουμε την Κυριακή στο Ma Cocotte!

Λίγο μετά τις 8 ξεκινά το party με Jmp & Hutt για να «ζεστάνουν» το κοινό ενώ την συνέχεια αναλαμβάνει ο Duke!

Η κάθε Κυριακή ξεπερνάει την προηγούμενη σε διάθεση και ζωντάνια... Οι θαμώνες του Ma Cocotte γνωρίζονται μεταξύ τους και νιώθουν τον χώρο σαν το σπίτι τους, κάτι που δημιουργεί στον εκάστοτε dj μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα...

Διαβάστε περισσότερα για τον Duke (βιογραφικό):

Ο Ηλίας Δούκας (aka DUKE) γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1983. Η κλίση του στον μαγικό χώρο της μουσικής φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού, όντας ακόμη μαθητής “κατέλαβε” τα deck των πρώτων σχολικών πάρτι, διασκεδάζοντας τον κόσμο με τις επιλογές του.

Τα μουσικά ακούσματα πάντα από την ξένη μουσική βιομηχανία, ξεκίνησαν από mainstream ήχους, εξελίχθηκαν και πέρασαν από ένα ευρύ φάσμα επιλογών όπως Soul, Funk, Disco, για να καταλήξουν House, η οποία παραμένει η μεγάλη του αγάπη έως και σήμερα.

Η καθημερινή συλλογή βινυλίων διάσημων παραγωγών της εποχής όπως οι Master At Work, David Morales, Frankie Knucles & Timmy Regisford, αλλά η πρώτη μεγάλη επαφή με τους Έλληνες πρεσβευτές του είδους Akylla, Christo Z & Ms. Lefki, ενδυνάμωσε την προτίμηση του στην ῾῾μαμά῾῾ της House την Αμερικάνικη.

Συνειδητοποιημένος πλέον για την μελλοντική πορεία, ξεκίνησε τις σπουδές σε τμήμα μουσικής παραγωγής μοιράζοντας το χρόνο μεταξύ σχολής και bars, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στα decks του Danza στα 20 του μόλις χρόνια, του μεγαλύτερου dance stage της τότε Αθηναϊκής νύχτας.

Το 2007 ήταν η κομβική χρονιά για την καριέρα του. Η γνωριμία με τον Νίκο Τζότζο (aka Dj JOJO), οι κοινές μουσικές τους επιρροές και η ανταλλαγή απόψεων για την μουσική, τους οδήγησε ένα χρόνο αργότερα στην διοργάνωση χειμερινών concept parties στο Plus X, τα οποία καθιερώθηκαν με το όνομα ῾῾JOJO & DUKE ῾῾ και συνεχίζουν έως και σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Με highlights τα residencies στα MTV parties του Balux και βασικό στοιχείο τη χημεία τους πάνω στην κονσόλα JOJO & DUKE προχώρησαν στην δημιουργία του brand "Nuestra Musica".

Αρχικός στόχος του Nuestra Musica ήταν η μουσική παραγωγή και η διοργάνωση parties. Το παρθενικό μεγάλο event στο Margi Hotel της Βουλιαγμένης στέφθηκε με τεράστια επιτυχία και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ακολούθησαν events σε όλη την Ελλάδα, πολυετή residencies στο Dybbuk, ενώ στην ομάδα εντάχθηκε και ο ταλαντούχος μουσικός παραγωγός Νίκος Ρίζος (aka Rizon).

Πλέον η Nuestra Musica όντας δισκογραφική, επέκτεινε την ομάδα της ανοίγοντας συνεργασίες και με ταλαντούχους Έλληνες και όχι μόνο καλλιτέχνες, ικανούς να αλλάξουν το μέχρι στιγμής σκηνικό. Highlights για την περασμένη χρονιά η δυνδιοργάνωση με το club PIXI 4ων θεματικών evnets με guest DJs τους Martin Landsky, The Revenge, Russ Yallop και Andre Hommen και residancies σε clubs όπως το Dybbuk και Monroe.