Δικαστικές διαμάχες και τεχνικές δυσκολίες φέρνουν πίσω το χρονοδιάγραμμα του έργου που αφορά στην κατασκευή – βελτίωση του οδικού άξονα Ε.Ο. Πάτρών – Πύργου – Λιμένα Κυλλήνης.

Ακόμα και σημεία που οι βασικές εργασίες είχαν ολοκληρωθεί παρέμειναν στάσιμα για μήνες και τελευταία παρατηρείται όπως αναφέρει το ilialive μια εντονότερη δραστηριότητα. Από την άλλη το μικρό αλλά σημαντικό τμήμα από την Κάτω Παναγιά προς το Λιμάνι της Κυλλήνης που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας κυρίως τις περιόδους αιχμής, αναμένεται να προκηρυχθεί με τη νέα προγραμματική περίοδο στο ΣΕΣ.

Ο δρόμος καρμανιόλα όπου πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους, παραμένει σε πολλά σημεία επικίνδυνος. Ιδιαίτερα αυτά τα σημεία που ήταν και τα δυσκολότερα κατασκευαστικά λόγω τεχνικών παρεμβάσεων, έμειναν τελευταία στην κατασκευή του δρόμου. Σε σημεία όπως η διασταύρωση Διαμαντή, οι στροφές της Διασποράς και η Κάτω Παναγιά, ακόμα εκτελούνται εργασίες και υπάρχει αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή τους. Η δημοτική αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την τροπή που έχουν πάρει οι εργασίες και τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, αδυνατεί να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, όμως αναφέρει πως πλέον ακολουθείται ένας καλός ρυθμός στην υλοποίησή του.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το έργο αν και πολύ σημαντικό για την περιοχή, έχει περάσει από σαράντα κύματα. Προχωρά η υλοποίηση αλλά δεν φτάνουμε στην ολοκλήρωσή του. Έχει πολλά τεχνικά προβλήματα. Στην αρχή υπήρξαν και πολλές δικαστικές διενέξεις για τις απαλλοτριώσεις. Έως τώρα έχει γίνει ένα μεγάλο κομμάτι του έργου, αλλά σε στροφές ή γέφυρες υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες.

Παρακολουθούμε και εμείς τις εργασίες και επισημαίνουμε τα σημεία που χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις για να υπάρξουν διορθώσεις. Το έργο προχωρά πολύ γρήγορα και σύντομα θα παραδοθεί. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ακριβώς το χρόνο. Το έργο παρακολουθεί και η Περιφέρεια που έχει την άμεση αρμοδιότητα. Εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο γρήγορα και να συνεχίσει με το μικρότερο σε έκταση αλλά μεγάλης σημασίας έργο της σύνδεσης αυτού του δρόμου με το λιμάνι. Είναι πολύ βασικό για εμάς. Συναντήθηκα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, όπου έθεσα το θέμα. Για το τμήμα που απομένει η μελέτη υπάρχει και περιμένουμε το νέο ΣΕΣ για να ενταχθεί και να υλοποιηθεί».