Αυτονόητη είναι η επίτευξη της νίκης στην εντός έδρας αναμέτρηση του Απόλλωνα Πατρών με τα Τρίκαλα BC.  Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν το Σάββατο (22/11, 17.00) στο κλειστό της Περιβόλας για την 7η αγωνιστική της Basket League. Ο Μάριος Μπατής, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αρχικά ξεκαθάρισε πως: «Δεν το χάνω με τίποτα το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Πιστεύω ότι αύριο (σήμερα, 20/11) θα είμαι ακόμα καλύτερα». Εν συνεχεία, παραδέχθηκε πως απέναντι στους Θεσσαλούς θα πρέπει να αναχαιτίσουν τα ατού τους, ώστε να αναδειχθούν νικητές. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον εντός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα BC: «Τα Τρίκαλα διαθέτουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και στηρίζονται πιο πολύ στους Αμερικανούς τους, κυρίως στους Μπόουι και Ίνγκραμ. Είναι λογικό να έρχονται στην Πάτρα θέλοντας να ρεφάρουν την εντός έδρας γκέλα από τον Πανελευσινιακό. Αυτό, όμως, εμάς δεν πρέπει να μας αφορά. Εμείς πρέπει απλώς να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο φετινός Απόλλων ξεκινάει από την άμυνα. Πρέπει, λοιπόν, κατ’ αρχάς να αμυνθούμε σωστά και κατόπιν θα την βρούμε την άκρη και στην επίθεση. Στο χέρι μας είναι να αναχαιτίσουμε τα ατού τα Τρικάλων».

Για τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, που έχουν πλήξει φέτος την ομάδα: «Θεωρώ ότι παρά τις εκάστοτε απουσίες τα παιχνίδια που έπρεπε να είχαμε κερδίσει τα έχουμε κερδίσει. Εάν εξαιρέσουμε την κακή εικόνα μας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σε όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις δείξαμε αρκετά καλό πρόσωπο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη, Νέα Κηφισιά και ΑΕΚ είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη. Όμως, δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες από τις παραπάνω τρεις έδρες. Όπως και να έχει πλέον ό,τι έγινε, έγινε. Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε με το τι κάναμε και τι δεν κάναμε. Δυστυχώς και οι τραυματισμοί είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να φθάσουμε στη νίκη στο προσεχές παιχνίδι με τα Τρίκαλα και πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να τα καταφέρουμε. Έχουμε πει ότι, εκτός ίσως από τους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, και μπορούμε αλλά και πρέπει να χτυπήσουμε όλα τα άλλα παιχνίδια της Α1».