Τις παραιτήσεις τους από ανταποκριτές του ΟΓΑ, υπέβαλλαν εννέα άτομα από την περιοχή του δήμου Πύργου, που εξυπηρετούσαν ασφαλισμένους, επιδοματούχους και συνταξιούχους του Οργανισμού από τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις των αποζημιώσεών τους, που επέβαλλε ο ΟΓΑ. 

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο ανταποκριτής, Χρήστος Γαρύφαλλος, η αποζημίωση των ανταποκριτών του Οργανισμού, μέσα στο 2014, μειώθηκε δραματικά ενώ αντίθετα η δουλειά αυξήθηκε κατακόρυφα, καθώς ο ΟΓΑ, αποφάσισε να μειώσει τους ανταποκριτές από τη μία και να «ψαλιδίσει» αρκετά τις αποζημιώσεις τους από την άλλη. 

«Πριν το 2011 όλοι οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, λαμβάναμε αποζημίωση σύμφωνα με τον αριθμό των συνταξιούχων, επιδοματούχων και ασφαλισμένων που υπήρχαν σε κάθε τοπική κοινότητα. Στον Πύργο ο ανταποκριτής λάμβανε μια αποζημίωση 480 ευρώ το δίμηνο. Ωστόσο το 2011 με τον Καλλικράτη ζητήθηκε από την διοίκηση του ΟΓΑ στον δήμαρχο να μειωθούν οι ανταποκριτές και έτσι από 20 που ήμασταν τότε φτάσαμε τα 14 άτομα. Κατόπιν αυτού κάποιοι ανταποκριτές ανέλαβαν μέχρι και πέντε χωριά με την αποζημίωση να φτάνει πλέον τα 360 ευρώ το δίμηνο. Αυξήθηκε η δουλειά, μειώθηκε η αποζημίωση», εξήγησε ο κ. Γαρύφαλλος, μιλώντας για την απόφαση των ανταποκριτών να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τον Οργανισμό και κατέληξε πως μέσα στο 2014 οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, παρότι συνεχίζουν να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες έφτασαν να λαμβάνουν αποζημίωση 230 ευρώ το δίμηνο, κάτι που όπως τόνισε, «ξεχείλισε το ποτήρι». 

Ποια χωριά μένουν χωρίς ανταποκριτή 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γαρύφαλλος, μετά τις κινητοποιήσεις αποχής, εννέα ανταποκριτές από τον δήμο του Πύργου, έλαβαν την απόφαση να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν. 

Οι παραιτήσεις που ήδη έχουν κοινοποιηθεί στον δήμο του Πύργου αλλά και στον Οργανισμό αφορούν τους ανταποκριτές των περιοχών, Πύργου, Βυτινεΐκων, Σκουροχωρίου, Αλποχωρίου, Ξυλοκέρας, Αγίου Γεωργίου, Λαστεΐκων, Λεβεντοχωρίου, Σκαφιδιάς, Μυρτιάς, Κουτσοχέρας, Λαντζοΐου, Μουζακίου, Γουμέρου, Κλινδιά, Πεύκης, Αγίας Άννας και Καριάς.