Αρκετά δυναμικά σε τουριστικό επίπεδο μπήκε ο χειμώνας για τα Καλάβρυτα. Το 3ήμερο – 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων γέμισαν από κόσμο και οι επαγγελματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό βλέπουν θετικούς οιωνούς και φέτος για την γραφική και όμορφη πόλη της.

Στόχος είναι να αναδειχθούν τα Καλάβρυτα ως βασικός προορισμός για εκδρομείς των χειμώνα και σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει το «Kalavrita Citypass» που προωθεί ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για το νέο πακέτο προσφοράς με έκπτωση 50% που τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου και το οποίο θα μεταφέρει τους εκδρομείς των Καλαβρύτων άνετα και οικονομικά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Συγκεκριμένα οι κάτοχοι του πακέτου θα μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, να κάνουν δωρεάν βόλτα με το lift που ενώνει το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά το Σπήλαιο των Λιμνών στην περιοχή Καστριά.

Παράλληλα, θα μπορούν να απολαύσουν με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο τη μαγευτική διαδρομή στο βουνό, μέσα στο δάσος και το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, Καλάβρυτα-Διακοφτό με επιστροφή.

Τα οικονομικά πακέτα και οι προσφορές θα συνεχιστούν και φέτος και από τους υπόλοιπους επαγγελματίες. Οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται να εφαρμόσουν και αυτό τον χειμώνα το επιτυχημένο από πέρυσι «Αll inclusive ski Kalavrita» που περιλαμβάνει κάρτα σκι-διατροφή και διαμονή σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 40 ευρώ κατ’ άτομο.

Σε ότι αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο η διοίκηση του αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στη προσφορά του εβδομαδιαίου εισιτηρίου που εκδόθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνουμε ότι  κόστος του ανέρχεται σε 33,5€ για μια ολόκληρη εβδομάδα ατελείωτο ski & snowboard στο Χιονοδρομικό.