Πλήθος επισήμων παρευρέθηκαν στην επίσημη δοξολογία που έγινε το πρωί της Τρίτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητρηπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου.

Οι φορείς της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, τίμησαν τους ήρωες του 1940 και μετά το τέλος της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Όλγας), στο Μνημείο της Ελευθερίας, εκεί όπου υπήρχε τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και των Γυμνασίων της Πάτρας.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού. Παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Χριστόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, o πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας και πολλοί ακόμα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας. Να σημειωθεί ότι η επίσημη δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας έγινε από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Νίκο Κοτοπούλη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος και οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην οδό Αγίου Ανδρέου για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.