Την Πέμπτη φαίνεται να τελειώνει ο «εφιάλτης» των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν σωρρευθεί επικίνδυνα στο χώρο της Συντριάδας, δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς μέχρι σήμερα και λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.

Το ζήτημα της μεταφοράς των σκουπιδιών, αναμένεται όπως αναφέρει το patrisnews να βρει τη λύση του, αύριο, όπου θα γίνει η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου του έργου και από εκεί και πέρα, η μεταφορά θα ξεκινήσει σταδιακά ώστε να αποσσυμφορηθεί η περιοχή από τους τόνους απορριμμάτων που βρίσκονται εκτεθειμένα στο σημείο. Παράλληλα, συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στα χωριά του δήμου Πύργου, αλλά και στην πόλη, όπου μηχανήματα, φορτηγά και απορριμματοφόρα μαζεύουν τα σκουπίδια, ωστόσο εκείνο που αναμένει ο δήμος του Πύργου είναι εκτός από την οριστικοποίηση της μεταφοράς των σκουπιδιών και την έγκριση του φακέλου αδειοδότησης του χώρου, στον οποίο θα μπορέσει να δώσει μια μακροχρόνια βιώσιμη λύση, στο ζήτημα της διαχείρισης.

Αναμένει την έγκριση

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Πύργου, ήδη ο φάκελος της αδειοδότησης του χώρου που θα δώσει νόμιμη, μακροχρόνια, ασφαλή περιβαλλοντικά και οικονομική λύση, στην περιοχή της Οσίας Ξένης, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται η έγκρισή του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της τελικής επίλυσης του προβλήματος.

Όσο για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Συντριάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι: «Η προσωρινή εναπόθεση στο Νοσοκομείο, έγινε όπως και επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για να μεταφερθούν από εκεί στη Ναύπακτο. Η καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ και των υπολοίπων γραφειοκρατικών ενεργειών, δημιούργησε το πρόβλημα στο χώρο. Ελπίζουμε ότι από την Πέμπτη και μετά, το πρόβλημα θα λυθεί σταδιακά, και οριστικά εάν λάβουμε την αδειοδότηση του χώρου μας».