Όλα έτοιμα είναι για την διερεύνηση του σκανδάλου και την τρύπα των 55. 000 ευρώ που εντοπίστηκαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου, θέμα που είχε προκαλέσει σάλο στα δημοτικά τεκταινόμενα της πόλης.

Η δικογραφία είναι έτοιμη και βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, κάτι που σημαίνει ότι οι εισαγγελικές αρχές της Πάτρας έκριναν ως βάσιμα τα στοιχεία της προκαταρτικής εξέτασης που είχε ξεκινήσει όταν αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο.

Η ΕΔΕ, έχει απορρίψει την πιθανότητα εμπλοκής υπαλλήλων της κοινωφελούς επιχείρησης στο όλο θέμα, τονίζοντας ότι μέσα από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι κανείς τους δεν έχει πέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Αντίθετα, επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες σε επιτελικό πρόσωπο που είχε θέση και ρόλο στα πράγματα του Καρναβαλικού Οργανισμού, διαχειρίζοντας καταστάσεις και παίρνοντας αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι στην δικογραφία, εκτός από την ΕΔΕ, έχει συμπεριληφθεί και ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών μετά από τη μήνυση που έγινε από λογιστή, εξωτερικό συνεργάτη του Οργανισμού. Τέλος, να σημειωθεί ότι ήδη οι μάρτυρες που είναι να καταθέσουν στη δίκη έχουν κληθεί και όλα δείχνουν ότι στην υπόθεση θα πέσει άπλετο φως.