"Σήμερα μου κόψανε το ρεύμα τα χασα πια όλα κι ούτε κέρμα, άφραγκος και μόνος στα ρημάδια…"

Ένας αυτοβιωματικό κομμάτι του Πατρινού Βασίλη Ράλλη το οποίο έγινε videoclip…

Πρόκειται για έναν νέο καλλιτέχνη που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική γύρω στα 16 γράφοντας κυρίως στίχους και γρατζουνώντας μια κιθάρα! Στα 18 του δημιουργήθηκαν οι Monostyle όπου ξεκίνησε να τραγουδά εκεί και να γράφει στίχους με τους οποίους έβγαλαν ένα cd το 2011 και το 2013 και κυκλοφορήσανε 4 κομμάτια στο youtube από τα οποία ξεχώρισε το κομμάτι τσιχλόφουσκα με το οποίο έγιναν πιο γνωστοί στον κόσμο.

Live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και φεστιβάλ όπως “Ήχοι του Δάσους” και River Party ανοίγοντας μεγάλα ονόματα.

To 2013 τον ακούσαμε στο Studio 46 by Mods καθώς και στη Ναύπακτο όπου δουλεύει μέχρι σήμερα...

Ας μας τα πει καλύτερα ο ίδιος.


P.E. Γεια Χαρά, αρχικά θα ήθελα με λίγα λόγια να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και την ενασχόληση σου, με το τραγούδι!

Β.Ρ. "Γεια χαρά λέγομαι Βασίλης Ράλλης είμαι από την Πάτρα. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάω και να ακούω όλη την ώρα μουσική παντού όπου κι αν βρισκόμουν. Γύρω στα 16 άρχισα να γρατζουνάω και λίγο κιθάρα και σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με το τραγούδι. Τα τελευταία 4 χρόνια εμφανίζομαι σε διάφορα μαγαζιά και σκηνές της Πάτρας καθώς και σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα!"

P.E. Έχεις και άλλα κομμάτια έτοιμα;

Β.Ρ. "Ετοιμάζω ένα προσωπικό δίσκο με δικά μου κομμάτια με πιο reggae και ρεμπέτικο ήχο που θα βγει κάπου στο Δεκέμβρη από τον οποίο το ένα κομμάτι [στο δρόμο] υπάρχει στο youtube και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα γράφουμε κομμάτια με το συγκρότημα που είμαι 4 χρόνια[ Monostyle] καθώς και με ένα σχήμα που φτιάχτηκε τώρα ''Ciftedelic'' μια ομάδα υπέροχων μουσικών και φίλων με τους οποίους παίζουμε και δικά μου κομμάτια καθώς και κομμάτια από balkan, reggae μέχρι ηπειρώτικα, κάνουμε αρκετά live στη Πάτρα και ετοιμάζουμε πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα!"


P.E. Ποιες οι ανάγκες που ώθησαν τον Βασίλη, να τραγουδήσει; Βέβαια είδαμε πως το κομμάτι το οποίο οπτικοποιήθηκε είναι αυτοβιωματικό!

Β.Ρ. "Δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ανάγκη απλά είναι το μόνο που ξέρω να κάνω και μου αρέσει. Είναι κάτι σαν το φάρμακο μου, ότι προβλήματα κι αν έχω όταν τραγουδάω είναι σαν να φεύγουν όλα. Άμα ο καθένας μας έκανε αυτό που ήθελε πραγματικά ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

Το κομμάτι που κυκλοφορεί αυτό τον καιρό [το ρεύμα] είναι όντως αυτοβιωματικό. Έμενα το καλοκαίρι δύο μήνες χωρίς ρεύμα και ουσιαστικά είναι όλες μου οι σκέψεις σε ένα τραγούδι. Αυτό τον καιρό πολύς κόσμος περνάει δύσκολα οπότε θέλω να περάσω ένα μήνυμα σε όλους. Με το που ανέβηκε το κομμάτι πολλοί μου στείλανε ότι το κομμάτι χτύπησε στην καρδιά τους και αυτό με συγκίνησε. Επίσης στην Ελλάδα του 2014 υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά και ένα από αυτά είναι το ρεύμα.

Να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και το mucis lab που με βοήθησαν στην ηχογράφηση και τη σκηνοθεσία του video clip καθώς και στους φίλους μου Απόστολο Γουγουλάκη στη φυσαρμόνικα/μελόντικα και Μιχάλη Πουλίδα στα φωνητικά οι οποίοι είναι και οι δύο άξιοι καλλιτέχνες και θα βρείτε δουλειές τους στο youtube."


 P.E. Ποια είναι τα αγαπημένα σου μουσικά ακούσματα;

B.Ρ. “Τα πάντα reggae, dub, rock, funk, ska, ρεμπέτικα, παλιά λαικά, hip hop k.a. Αυτή την περίοδο έχω φάει κόλλημα με την παραδοσιακή μουσική και τα ηπειρώτικα. Όπως βλέπεις δεν θα βγάλεις άκρη γιατί τα ακούσματα μου είναι πολλά και μπορώ να μιλάω μέχρι αύριο. Θεωρώ ότι η μουσική δεν έχει ταμπέλες και όλα τα είδη έχουν κάτι να σου δώσουν."

P.E Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου, καλλιτέχνες;

Β.Ρ. Τζίμης Πανούσης, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Παύλος Σιδηρόπουλος, Νικόλας Άσιμος, Groundation, Bob Marley, Wailers, Lee Perry, Βαμβακάρης, Μπέλλου, Ρόζα Εσκενάζυ, Ανέστης Δελιάς,ffc κ.α. Θα πω και πατρινούς γιατί άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου δεν γίνεται αλλιώς... Φιλοκτήτης, Secultura, Bandamadara, Bleach, Απόστολος Γουγουλάκης, Παρρησία, Carte Postal, Fumpire combo, Spoon killers, Φ.Α.Κ.Α, Ezthetics, Μιχάλης Πουλίδας ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον.

P.E. Στην Πάτρα έχουμε ακούσει από πολλούς πως έχει την σπουδαιότερη εναλλακτική μουσική. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτό;

B.Ρ. "Η σκηνή της Πάτρας έχει πολύ υλικό και πολλά νέα παιδιά και μπάντες οι οποίοι βγάζουν συνεχώς μουσικές και καινούργια πράγματα.

Η μουσική πλέον και όχι μόνο στη Πάτρα έχει πάει μπροστά τόσο σε παίξιμο όσο και σε ιδέες.

Το κακό είναι ότι η Πάτρα τρώει τα παιδιά της πρώτον γιατί είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και έχουμε μια μουσική σκηνή άντε δύο [πολλές λέω] με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παίξουμε σε μια αξιοπρεπή σκηνή που θα έχει τις κατάλληλες υποδομές. Δεύτερον υπάρχει το κακό ότι οι μουσικοί μεταξύ τους [όχι όλοι] αντί να στηρίζονται κοιτάνε ανταγωνιστικά ο ένας τον άλλο και πέφτει πολύ θάψιμο γενικά όπως ποιος είναι καλός και ποιος όχι και γενικά ποιος είναι ο βασιλιάς στο χωριό.

Υπάρχουν βέβαια και πολλές εξαιρέσεις γιατί είναι και πολλά παιδιά που στηρίζουν ότι προσπάθεια γίνεται. Τρίτον όταν πάει κάποιος να κλείσει ένα live στο οποίο θα παίζει τη δική του μουσική ο μαγαζάτορας πρώτα θα του πει αν έχει κόσμο και μετά τη μουσική παίζει, δηλαδή πλέον οι μουσικοί κρίνονται από το pr που θα κάνουνε και τα λεφτά που θα πάρουν σε ένα live. Επαναλαμβάνω όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Έχουμε όμως πολύ θέμα από μουσική και το musiclab που ανέλαβε το videoclip στηρίζει αρκετά τη φάση."


Βασίλης Ράλλης-στο δρόμο

P.Ε. Που διασκεδάζεις; Ποια στέκια αγαπάς;

Β.Ρ. "Δεν έχω πολύ χρόνο για διασκέδαση η αλήθεια είναι γιατί κάθε μέρα δουλεύω αλλά δύο στέκια που έχω'' χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση'' είναι το ένα στην Ακαμάτρα στη Πάτρα ένα ζεστό μπαράκι στην Αράτου και το άλλο στο Barbarossa στη Ναύπακτο [όπου δουλεύω κιόλας] το όποιο είναι από τα καλύτερα μαγαζιά που έχω συνεργαστεί και περνάω αρκετό χρόνο εκεί όποτε μπορώ."

Ρ.Ε. Συμπλήρωσε την φράση… «Αυτό που θα άλλαζα στην Πάτρα είναι…»

Β.Ρ. "Δεν ξέρω τι θα άλλαζα θα απαντήσω με το τι θα έκανα αν μπορούσα. Θα άνοιγα μια μουσική σκηνή και θα έβαζα ρεύμα σε όσους δεν είχαν!"