Έκθεση με εφημερίδες και έντυπο υλικό από τον ελληνοιταλικό πόλεμο και τη γερμανική κατοχή, οργανώνει στην Πάτρα το μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ειδικότερα, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής ξεδιπλώνονται τα πολεμικά γεγονότα, οι συνθήκες διαβίωσης, η δύσκολη καθημερινότητα και το αληθινό πρόσωπο του κατακτητή.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαβάσουν γεγονότα, μέσα από εφημερίδες που κατάφεραν να εκδίδονται κρυφά, ώστε να αποφεύγουν το καθεστώς της λογοκρισίας, όπως ο Ριζοσπάστης, η Ρούμελη, ο Απελευθερωτής, ο Αγωνιστής, το Ελληνικό Μέλλον κ.α.

Επίσης, ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκεται το φωτογραφικό άλμπουμ με τον τίτλο «Λιμός», που παραχώρησε στο μουσείο Τύπου η Τέτη Κανελλοπούλου, στο οποίο υπάρχουν μία σειρά από φωτογραφίες, που αποτυπώνουν τις σκληρές συνθήκες της καθημερινότητας, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου Τύπου Μιχάλης Βασιλάκης, η συγκεκριμένη δράση έχει κύριους αποδέκτες τους μαθητές των σχολείων. Ήδη, όπως σημείωσε, αρκετά σχολεία έχουν επισκεφθεί την έκθεση, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ιστορικά εκθέματα και να διαβάσουν τα γεγονότα, μέσα από τις εφημερίδες εκείνης της εποχής.

'Αλλωστε, όπως προσθέτει, στόχος του μουσείου Τύπου, είναι να φέρει πιο κοντά τους πολίτες με τα ιστορικά εκθέματα που διαθέτει ο πολιτιστικός φορέας της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η έκθεση λειτουργεί στον χώρο του μουσείου Τύπου στην οδό Μαιζώνος 200 στην Πάτρα.