Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών , συνεχίζει και τη νέα σχολική χρονιά την προσφορά του στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, διοργανώνοντας πρωτότυπα μαθήματα Μουσικής για τους μαθητές όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων σχολείων). 

Στη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους περισσότεροι από 2.000 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά & γυμνάσια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, παρακολούθησαν δωρεάν τα πρωτότυπα αυτά μαθήματα τα οποία γίνονται στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρά ρεσιτάλ & να γνωρίσουν από κοντά τα κλασικά όργανα από τους καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου. 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την μικρές συναυλίες και εντυπωσιάστηκαν από την γνωριμία τους με τα μουσικά όργανα που τους παρουσιάσθηκαν (κατασκευή, ιστορική εξέλιξη, ήχος). 

Οι εκπαιδευτικές συναυλίες, διαρκούν 50΄ και εάν πρόκειται για επίσκεψη σχολείων στο Ωδείο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος των 50 ο αριθμός των μαθητών. 

Τα πρωτότυπα αυτά μαθήματα γίνονται στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την γραμματεία του Ωδείου καθημερινά.

*Yπεύθυνη προγράμματος Άντα Βασιλακοπούλου τηλ. 2610 271087

e-mail :[email protected] Δημοτικό Ωδείο Πατρών Αράτου 23.