Ένας Ισπανός «έλαχε» να βρεθεί στον δρόμο του Πατρινού πυγμάχου Τάσου Μπερδέση και στο αήττητο νικηφόρο σερί του, στη διάρκεια του οποίου ρίχνει το ένα μετά το άλλο, από τα μεγάλα ονόματα που αντιμετωπίζει έξω από τα… ρινγκ, «νοκ-άουτ»!

Ένας Ισπανός που μόνο τυχαίο όνομα δεν είναι. Μιλάμε για τον Chadlioui  Mustafa, το νούμερο δύο αυτή τη στιγμή της ισπανικής πυγμαχίας που έρχεται για να αντιμετωπίσει τον Τάσο Μπερδέση,  την Κυριακή στις  9 Νοεμβριου στο Δ.Α.Κ Γλυφάδας, στο The Battle 13. 

Ο Ισπανός πυγμάχος, μαροκινής καταγωγής, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μόλις μία ήττα (μετά από ένα παιχνίδι 10 γύρων) στην καριέρα του, φημίζεται για την σκληρότητα που έχει στο ρινγκ και ότι δεν κάνει με τίποτα πίσω, δείχνοντας σε όλα του τα παιχνίδια μία αγωνιστική επιθετικότητα.

Θέλει να τον φωνάζουν "amazing", δηλαδή "εκπληκτικό", λόγω του στυλ του που πυγμαχεί. Βρίσκεται στην θέση 180 στο BoxRec στην κατηγορία Light Heavyweight παγκοσμίως και είναι νούμερο 2 στην χώρα του πίσω μόνο από τον τεράστιο Gabriel Campillo που είναι όνομα παγκόσμιας κλάσης. Είναι 30 χρονών και έχει πλούσιο ερασιτεχνικό βιογραφικό.

Στην επαγγελματική του καριέρα που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, έχει 6 επίσημους επαγγελματικούς αγώνες με 4 νίκες (3 με KO), 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Οι μάχες του με τον Ibrahim Lopez έχουν γράψει ιστορία στην Ισπανία με τον πρώτο αγώνα να έρχεται ισόπαλος και στον δεύτερο να παίρνει την νίκη ο ''Amazing'' Mustafa μέσα στο κατάμεστο Pabellon Esperanza της Βαλένθια. 

Για τους ειδήμονες της επαγγελματικής πυγμαχίας, είναι με διαφορά η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική καριέρα του Πατρινού πυγμάχου. Ο Τάσος Μπερδέσης από την πλευρά του, βρισκόμενος σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα, θα προσπαθήσει να κάνει το 4-0 στα διεθνή rankings, παίρνοντας μία ακόμα νίκη και ανεβαίνοντας και άλλα σκαλιά στην «πυραμίδα» των top της διεθνούς επαγγελματικής πυγμαχίας.


O αντίπαλος του Μπερδέση εν δράσει

Όλα αυτά στην μεγάλη γιορτή του The Battle, του νούμερο 1 fight show στην Ελλάδα που κλείνει τα τρία χρόνια ζωής του. Η ομάδα του «one2 promotion» γιορτάζει και σβήνει κεράκια, σε ένα show που θα τα έχει όλα, φέρνοντας τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής επαγγελματικής πυγμαχίας κόντρα σε διεθνείς αθλητές καταξιωμένους.

Μαζί, λοιπόν, με την μεγάλη μάχη του Τάσου Μπερδέση με τον Ισπανό, οι θεατές του The Battle 13, θα έχουν την ευκαιρία να δουν άλλους τρεις πυγμαχικούς αγώνες μεταξύ Ελλήνων που ποτέ ξανά δεν έχουν διασταυρώσει τις γροθιές τους. Οι πρωταγωνιστές θα είναι οι top Έλληνες επαγγελματίες πυγμάχοι: Χάρης saint Μαλιχούδης, Κώστας Πετρόπουλος και Δημήτρης Riko Ξερικός.

Και όχι μόνο αυτά. Το θέαμα για το The Battle 13 δεν σταματά εκεί. 2 μάχες Κ1 και ΜΜΑ by EFL με κορυφαία ονόματα, αλλά και η 8αδα στο 8men elimination tournament στα -65κιλά (προκρίθηκαν 8 μαχητές από το The Battle 12) θα συνθέσουν την main card του εορταστικού The Battle 13, αναμένοντας να προσφέρουν το καλύτερο μαχητικό θέαμα του 2014.


O Μπερδέσης θέλει την τέταρτη σερί νίκη