Σταθμός διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων Έμπολα θα δημιουργηθεί στην Πάτρα από τον ΟΛΠΑ, αλλά και από την διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στα γραφεία της Περιφέρειας το πρωί της Τρίτης, με την συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΛΠΑ, αλλά και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη υγείας Αντ. Χαροκόπου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο σταθμός θα στεγαστεί στο χώρο όπου λειτουργεί το ιατρείο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και η δημιουργία του κρίθηκε απαραίτητη, καθώς από το λιμάνι έρχονται δεκάδες τουρίστες, αλλά και δεκάδες παράνομοι μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, άνθρωποι που δεν έχουν περάσει καν από υγειονομικού ελέγχους. Για την αποτελεσματικότητα της όλης δράσης θα υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων ώστε  να γίνεται εντοπισμός και καταγραφή υπόπτων περιστατικών.

Ο ύποπτος που θα εντοπίζεται θα μεταφέρεται αμέσως στον σταθμό χωρίς να έρθει επαφή με κανέναν και στη συνέχεια από εκεί θα διακομίζεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.