Αποφασισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής που διεξάγονται τα έργα της αναδιαρρύθμισης στην εθνική οδό, στο κομμάτι που αφορά την Ερμίτσα, μέχρι τον κόμβο του πρ. Sprider, οι οποίοι σήμερα, στις 9:30 περίπου το πρωί, έκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος της Ερμίτσας.

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι και επαγγελματίες επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τις κακοτεχνίες του έργου, που όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει, στέλνοντας μάλιστα κατά το πρόσφατο παρελθόν εξώδικο στην επιβλέπουσα υπηρεσία, καθίστανται επικίνδυνες για τους οδηγούς, ενώ δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την είσοδο στις επιχειρήσεις τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Η κυκλοφορία όπως αναφέρει το agriniopress διεκόπη για περίπου μισή ώρα, με Ι.Χ. αυτοκίνητα, μηχανάκια και αρκετά επαγγελματικά αυτοκίνητα των εκεί επιχειρήσεων να κλείνουν τον δρόμο.

Οι επαγγελματίες ζητούν να γίνει άμεσα κάτι, να διαπλατυνθεί ο δρόμος, να φύγουν τα τοιχία που έχουν κατά μήκος τοποθετηθεί, οποιαδήποτε αλλαγή θα μπορούσε να δώσει μια λύση στην όλη κατάσταση.

Επιφυλάσσονται δε για περισσότερες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλώνοντας έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Επαγγελματίες τη περιοχής σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεται από την επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου, ότι αυτό έχει ολοκληρωθεί κατά 93%, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η κατάσταση στην εθνική θα μείνει, λίγο πολύ, ως έχει μέχρι ώρας διαμορφωθεί.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μάλιστα και επαγγελματίες που μέχρι πρόσφατα διατηρούσαν επιχείρηση στην περιοχή και που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η πελατεία τους μειώθηκε τραγικά εξ’αιτίας των έργων και του «αποκλεισμού» των καταστημάτων τους.

Δυσαρέσκεια υπήρξε απο πλευράς των επαγγελματιών και για το γεγονός ότι δεν παρευρέθη ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου στην όλη κινητοποίηση, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, ο οποίος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τους επαγγελματίες τόνισε πως θα στηρίξει την όποια πρωτοβουλία τους και πως θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους.