Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Πατρέων «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ζήτησε να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα, η αδυναμία έναρξης μαθημάτων σε δεκαπέντε ειδικότητες του δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας, λόγω στεγαστικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο κ. Α. Παναγιωτόπουλος αναφέρει: η διεύθυνση του ΙΕΚ Πάτρας έχει απευθυνθεί έγκαιρα με έγγραφό της σε όλους τους συναρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης ( φυσικά και προς τον αρμόδιο για τη σχολική στέγη του Δήμου μας, αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού), ζητώντας λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από την έναρξη του σχολικού έτους.  

Ζητά δε να πληροφορηθεί τις ενέργειες του Δήμου Πατρέων, για να δοθεί μόνιμη και κοινώς αποδεκτή λύση στο στεγαστικό πρόβλημα. Πρόβλημα που τελικά δεν είναι της διεύθυνσης του ΙΕΚ Πάτρας, αλλά των εκατοντάδων μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φοιτήσουν στην δημόσια κατάρτιση, με συμβολικά δίδακτρα ή και καθόλου δίδακτρα.

Η ολιγωρία των υπευθύνων θα στερήσει τη δυνατότητα αυτών των μαθητών να ξεκινήσουν τις σπουδές τους ή στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στα όμορα δημόσια ΙΕΚ του Αιγίου και της Ναυπάκτου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους και την τοπική οικονομία.

Επιπλέον πολλοί εκπαιδευτικοί της Πάτρας θα στερηθούν ένα πρόσθετο εισόδημα, αν και έχουν κληθεί να διδάξουν στα νέα τμήματα του ΙΕΚ.  Τελικά το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολλαπλώς σημαντικό για την τοπική κοινωνία.