Συνάντηση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/10/2014 στην Αθήνα. 

Από τη συνάντηση προέκυψε η θετική πρόθεση του Υπουργείου Υγείας στα αιτήματα που τέθηκαν από τη μεριά του Δημάρχου τα οποία σχετίζονται με τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών , την τροποποίηση του οργανισμού, τον προϋπολογισμό και παράλληλα επέδωσε στον κο Βορίδη το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. 

«Τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν πλέον διογκωθεί τόσο που επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου σας, διότι με τις ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να παίζει κανένας μας. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν μπορούν να επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας κλινικών, ζωτικής σημασίας» ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου και ζήτησε από τον κο Βορίδη να μεριμνήσει άμεσα για την ικανοποίηση των αιτημάτων. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τις ανελαστικές δαπάνες του νέου νοσοκομείου οι οποίες αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ «Είναι λογικό να αυξηθούν οι δαπάνες αφού το νέο νοσοκομείο είναι πολλαπλάσιο σε τετραγωνικά σε σχέση με το παλιό. Το αρνητικό είναι πως η μετακίνηση προς το νέο νοσοκομείο δεν έφερε αύξηση αλλά περικοπή στον προϋπολογισμό του , που άγγιξε το 10%» επισήμανε στον κο Βορίδη, ο Δήμαρχος Αγρινίου και ζήτησε να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου.  

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας κος Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε θετικός στο ζήτημα της αύξησης του προϋπολογισμού και υποστήριξε πως «εξετάζεται από τις οικονομικές υπηρεσίες προκειμένου να υλοποιηθεί στο μέτρο του δυνατού». 

Για το φλέγον ζήτημα των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού , το οποίο έθεσε μετ’ επιτάσεως ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα γίνει προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών με τις ανάλογες ειδικότητες και θα καλυφθούν τα κενά στο νοσοκομείο Αγρινίου. 

«Εκτιμώ πως ο Υπουργός Υγείας κος Βορίδης αντελήφθη, μετά και τη συνάντηση μας, τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα μεριμνήσει άμεσα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας» κατέληξε ο κ. Παπαναστασίου.