Πεζοδρόμια «παγίδες» στους δρόμους της Πάτρας, στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες, με τους Πατρινούς πεζούς να διαμαρτύρονται ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συμπολίτες έχουν φάει τα… μούτρα τους στην κυριολεξία από λακκούβες σε πεζοδρόμια και «τρύπες» που προέρχονται, είτε από ξεκολλημένα πλακάκια, είτε από διάφορους άλλους παράγοντες  - όπως εργασίες που έχουν αφεθεί στη μέση ή που δεν έχουν ολοκληρωθεί - που κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ενδιαφερθεί να διορθώσει.

Πριν από μερικές μάλιστα ημέρες μία νεαρή μητέρα, έπαθε σοβαρή ζημιά στο πόδι της όταν στο πεζοδρόμιο μεταξύ της Veso Mare και στη ΔΕΗ έπεσε και χτύπησε σε μία τέτοια λακκούβα, ενώ είχε το μικρό της κοριτσάκι της στην αγκαλιά της. Το κοριτσάκι ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα, αλλά η μητέρα έπεσε άσχημα και τραυματίστηκε στο πόδι παθαίνοντας μάλιστα διάστρεμμα και παίρνοντας πατερίτσες για τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα θα κάνει φυσιοθεραπείες με τα έξοδα που συνεπάγονται. Η μητέρα μαζί με τον σύζυγο της από ότι πληροφορούμασταν ήταν τόσο εξοργισμένη για το περιστατικό που της έτυχε εξαιτίας της αμέλειας ορισμένων, που ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Δήμου και των υπευθύνων που αφήνουν να υπάρχουν τέτοιες «παγίδες» στα πεζοδρόμια, αλλά και στους δρόμους που περπατάμε.

Και εδώ που τα λέμε η συγκεκριμένη «παγίδα» δεν είναι και η μοναδική που υπάρχει. Η κατάσταση είναι τέτοια που οι Πατρινοί για να είναι σίγουροι για την ασφάλεια τους όταν περπατάνε είναι αναγκασμένοι να προχωρούν με το κεφάλι κάτω. Γιατί όλο και κάποια τρύπα – λακκούβα θα υπάρχει…