«Τσουνάμι» διακοπών ρεύματος έρχεται στα νοικοκυριά της Πάτρας μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα νοικοκυριά που δεν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς των οφειλών τους ή δεν ανταποκρίνονται στους διακανονισμούς που έχουν ορίσει με την ΔΕΗ κινδυνεύουν να περάσουν τις επόμενες μέρες του Οκτωβρίου, μέσα στο σκοτάδι.

Η ΔΕΗ σκοπεύει να αποστείλει τα συνεργεία της προχωρώντας σε διακοπές ρεύματος, ξεκινώντας από εκείνα τα σπίτια που οφείλουν τα περισσότερα και προχωρώντας στη συνέχεια, σε δεύτερη φάση,  σε αυτά που δεν ανταποκρίνονται στους διακανονισμούς.

Όπως καταλαβαίνεται πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν δεκάδες νοικοκυριά της Πάτρας, καθώς τα σπίτια εκείνα που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους πλέον είναι μετρημένα.

Πρόβλημα διακοπής θα έχουν και τα σπίτια εκείνα που πλήρωναν μέρος των οφειλομένων τους σε μηχανήματα τραπεζών, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς με την ΔΕΗ.

Οι οφειλές λοιπόν στην ΔΕΗ που αποτελούν τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα χρόνια των χαρατσιών και των φουσκωμένων λογαριασμών, βραχνά για πολλές οικογένειες, πρόκειται  μετατραπούν σύντομα σε καρδιοχτύπια για δεκάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο να μείνουν στο σκοτάδι.