Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση της σκηνικής δράσης μέσω της μεθόδου υποκριτικής του Μιχαήλ Τσέχωφ στην οποία βασίστηκαν ορισμένοι από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς του 20ου αιώνα όπως ο Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ελίας Καζάν, Ανατόλι Βασίλιεφ κ.α. Με υλικό το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (μετάφραση Διονύσης Καψάλης) οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν και θα εξασκήσουν βασικά εργαλεία της υποκριτικής τέχνης όπως ο αυτοσχεδιασμός, το σώμα και ο λόγος.

Θα ακονίσουν τις αισθήσεις τους και την επικοινωνία με τον άλλον στη σκηνή. Θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και θα δοκιμάσουν να παίξουν ρόλους ωσάν ένα παιχνίδι χαράς και δημιουργίας. Θα προσεγγίσουν το θέατρο ως μια εμπειρία που εμπεριέχει κανόνες και τεχνικές αλλά ταυτόχρονα προσφέρει μια άνευ ορίων ελευθερία στην προσωπική και την ομαδική έκφραση.


Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές παραστάσεις για το κοινό στην κεντρική σκηνή του Επίκεντρο+.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών, σχολών χορού, ηθοποιούς, μέλη ερασιτεχνικών ομάδων, χορευτές, μουσικούς, performers και γενικά σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται και αγαπούν το θέατρο.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες του θεάτρου για master class.


Συντονίζουν: Δημήτρης Μυλωνάς – Λίλλυ Μελεμέ

Διάρκεια: 18 Οκτωβρίου 2014 – 18 Ιανουαρίου 2015

Μέρες και ώρες: Σάββατο 10.00 – 15.00 και Κυριακή 15.30 – 20.30

Τόπος διεξαγωγής: Επίκεντρο+ Πάτρας

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 10 Οκτωβρίου 2014

Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες - Εγγραφές: 2610 461050 και 6944 565874