Σε ένα κόσμο όπου το κυνήγι της skinny σιλουέτας γίνεται σκοπός ζωής, υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που πασχίζουν για το αντίθετο: να πάρουν βάρος, χωρίς να το ρίξουν στα σουβλάκια, τα χάμπουργκερ, τα τηγανητά, τα προφιτερόλ και τις πίτσες.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δείτε πώς μπορείτε να πάρετε βάρος, σύμφωνα με το clickatlife, προσαρμόζοντας τη διατροφή σας και παραμένοντας στη σφαίρα του υγιεινού. 

Πρωινό με δημητριακά

Με 10 ή 20 γραμμάρια περισσότερα από το συνιστώμενο μέγεθος μερίδας των δημητριακών καθημερινά, μπορείτε εύκολα να αυξήσετε το βάρος σας μέσα στον επόμενο μήνα. Αν παρ’ όλ’ αυτά γεμίσετε το μπολ σας ακόμα παραπάνω, μην ανησυχείτε: έχετε ολόκληρη την ημέρα για να κάψετε ο,τι σας βγάζει εκτός προγράμματος.


Αυξήστε τα ζυμαρικά

Περίπου 60 γραμμάρια μακαρόνια αποδίδουν 75 θερμίδες, προσθέτοντας, όμως, και τα υπόλοιπα υλικά όπως σάλτσα ή κιμά και τυρί τριμμένο, οι θερμίδες του πιάτου αυξάνονται. Αυξάνοντας λίγο τη μερίδα σας και τη σάλτσα σας, θα καταφέρετε να αυξήσετε σταδιακά και το βάρος σας, χωρίς υπερβολές.

Προσθέστε τυρί στα γεύματα

Τα τυριά είναι πλούσια σε λίπος και πρωτεΐνη, συν του ότι χαρίζουν νοστιμιά στο φαγητό μας. Σημειώστε ότι τα 100 γραμμάρια φέτας αποδίδουν 380 θερμίδες, η ίδια ποσότητα ροκφόρ 360, η παρμεζάνα όπως και το κεφαλοτύρι 400 και το κασέρι 390. Χρησιμοποιήστε το στη διατροφή σας, έχοντας πάντα υπόψη όμως να μην είστε υπερβολικοί, λόγω της χοληστερίνης που περιέχει.


Σαλάτες με… παρελκόμενα

Μπορείτε να αυξήσετε τις θερμίδες της σαλάτας σας, προσθέτοντάς της κρουτόν, καλαμπόκι και ντρέσινγκ –τα οποία μπορεί να φτάνουν από 50 μέχρι 85 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας.

Μαύρη σοκολάτα για γλυκό

Γλυκαθείτε με την ησυχία σας με μαύρη σοκολάτα, η οποία είναι και υγιεινή και μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων σας. Τα 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας προσθέτουν περίπου 170 θερμίδες στη διατροφή σας και… απεριόριστη γλύκα στη γεύση σας.


Ψωμί στο φαγητό

Εκεί που όλοι προσπαθούν να κοιτάνε το ψωμί από απόσταση, εσείς μπορείτε να φάτε άφοβα ψωμί ολικής άλεσης –προτιμήστε το από το επεξεργασμένο άσπρο ψωμί- το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θα σας χαρίσει 60 θερμίδες ανά φέτα.

Δοκιμάστε το γουακαμόλε

Πρόκειται για παραδοσιακό μεξικάνικο ντιπ με βάση το αβοκάντο, του οποίου μια μερίδα 260 γραμμαρίων περιέχει 360 θερμίδες. Συν του ότι το αβοκάντο περιέχει καλά λιπαρά που αυξάνουν την καλή χοληστερίνη και βελτιώνει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σας.


Φάτε γιαούρτι με μέλι και καρύδια

Βάλτε αυτό το σνακ στη διατροφή σας και χαρίστε πρωτεΐνη, βιταμίνες και ωμέγα-3 στον οργανισμό σας, προσθέτοντας 400 θερμίδες στο διατροφικό σας πλάνο, από μια υγιεινή πηγή.

Πιείτε χυμούς

Μπορεί το στύψιμο ενός φρούτου να του στερεί τις φυτικές του ίνες, ο χυμός του όμως δεν χάνει τις βιταμίνες του και τα θρεπτικά του στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα σας προσθέτει περισσότερες θερμίδες από ένα σκέτο φρούτο, αφού π.χ. για 1 πορτοκαλάδα χρειάζονται 3-4 πορτοκάλια και οι θερμίδες της μπορεί να ξεπερνούν τις 120.


Καταναλώστε ξηρούς καρπούς

Όλα τα είδη ξηρών καρπών κάνουν καλό στην καρδιά, καθώς είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα έχουν αρκετές θερμίδες, κάτι που τα κάνει απαγορευτικά σε μεγάλες ποσότητες σε δίαιτες. Για να πάρετε βάρος, όμως, είναι ό,τι πρέπει, αφού 10 καρύδια φτάνουν τις 200 θερμίδες, 10 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα τις 120, 100 γραμμάρια κάσιους 600 θερμίδες και 100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης 450 θερμίδες.