Εξιχνιάστηκε άμεσα, η ληστεία που έλαβε χώρα σήμερα (1-10-2014) το πρωί, σε ταχυδρομικό διανομέα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στράτου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Σπάρτο Ακαρνανίας, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο άνδρες  ηλικίας 38 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί, οι δυο συλληφθέντες μετέβησαν σε πρακτορείο ΕΛ.ΤΑ. στο Στράτο, όπου ο 33χρονος (φορούσε κράνος) αφού ακινητοποίησε, με την απειλή όπλου, 43χρονο ταχυδρομικό διανομέα, του αφαίρεσε ταχυδρομικό σάκο με 7.111 ευρώ και ταχυδρομικές επιταγές. Στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο 38χρονος συνεργός του.

Άμεσα ενεργήθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις και αποκλεισμοί περιοχων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με τη μοτοσικλέτα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων.

Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα, με σκοπό να αποφύγουν τη σύλληψη και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας απέρριψαν τον ταχυδρομικό σάκο. Σε περιοχή του Σπάρτου Αμφιλοχίας, όπου είχε αναπτυχθεί αστυνομικό «μπλόκο», ο 38χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του, να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Αμέσως μετά συνελήφθη και ο 33χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ύστερα από σύντομη πεζή καταδίωξη. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πιστόλι, γεμιστήρα με τρία φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των (6.690) ευρώ, ενώ στον 38χρονο το χρηματικό ποσό των (421) ευρώ καθώς και την μοτοσικλέτα του.

Επίσης σε κοντινή απόσταση από τον τόπο της σύλληψης οι αστυνομικοί βρήκαν τον ταχυδρομικό σάκο, που περιείχε ταχυδρομικές επιταγές και αλληλογραφία. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, ο 33χρονος είχε λάβει τακτική άδεια (11) ημερών την 22-9-2014, από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 26 ετών και 8 μηνών για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Το χρηματικό ποσό των (7.111) ευρώ συνολικά και ο ταχυδρομικός σάκος με το περιεχόμενο του κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.