Σε ερώτησή του στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Κορδά για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο κέντρο της Πάτρας κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Νέα Πόλη", αναφέρει τα εξής:

"Προ δεκαημέρου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, στη δεύτερη κιόλας συνεδρίασή του, επιβεβαίωσε ομόφωνα την εικοσιτετράωρη λειτουργία (και κατά τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες) του συνόλου των υπηρεσιών της καθαριότητας του Δήμου μας. Λειτουργία η οποία επιβαρύνει το λαό της πόλης μας με δημοτικά τέλη ύψους 1.100.000€ !!!

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Πάτρα βρέθηκε στο επίκεντρο πανελλήνιου ενδιαφέροντος λόγω

α) των εορτασμών για την ανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου μας και

β) των αγώνων καρτ και των συνοδευτικών αυτών εκδηλώσεων.

Και ενώ η πόλη μας δέχτηκε χιλιάδες επισκεπτών και πλάνα της, λόγω των τηλεοπτικών μεταδόσεων, έφταναν σε κάθε γωνιά της χώρας, η εικόνα της ήταν επιεικώς απογοητευτική!

Το βράδυ του Σαββάτου δεν έγινε αποκομιδή από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ούτε καν στη διαδρομή, που την επομένη θα γινόταν ο αγώνας καρτ, ενώ θα έπρεπε να γινόταν συνεχής αποκομιδή στο κέντρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και να έχουν πλυθεί-απολυμανθεί οι κάδοι.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτω (11 το πρωί Κυριακής, Μαιζώνος και Πατρέως):  πλήθος κόσμου στους δρόμους, πλάι στους ξέχειλους κάδους που όζουν… Η χειρότερη εικόνα της πόλης μας, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της!

Ερωτάσθε:

1. Πού οφείλεται η απαράδεκτη από πλευράς καθαριότητας όψη, που παρουσίασε η πόλη το Σαββατοκύριακο;

2.   Προτίθεσθε να αναζητήσετε ευθύνες για τη θλιβερή αυτή εικόνα;

3. Τι μέτρα θα λάβετε, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις, που εκθέτουν την πόλη πανελληνίως;"