Θετικά σχόλια αποκόμισε η απόφαση της Λαϊκής Συσπείρωση να συμμετέχει σύσσωμη η αντιπολίτευση στη λήψη των αποφάσεων όλων των Δ.Σ. των Επιτροπών και των Οργανισμών του Δήμου.

Αυτό είναι που προκύπτει από τον απόηχο του δημοτικού συμβουλίου και τον ορισμό των ονομάτων που θα στελεχώσουν τις επιτελικές θέσεις των οργανισμών του Δήμου, επί θητείας της νέας δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Πελετίδης προχώρησε στο μοίρασμα ουσιαστικά της εξουσίας, άρα και στη λήψη αποφάσεων, δίνοντας θέσεις  αντιπροέδρων σε άτομα της αντιπολίτευσης δεν είναι από μόνο του αυτονόητο.

Μη ξεχνάμε ότι ο νέος Δήμαρχος της Πάτρας είχε πάρει πρόσφατα λαϊκά εντολή και μάλιστα της τάξεως του 64%  που ορισμένοι θα μπορούσαν να μεταφράσουν ως μήνυμα του λαού για απόλυτη κυριαρχία στα δημοτικά πράγματα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η νέα δημοτική αρχή, ωστόσο, δίνοντας ουσιαστικά ρόλο και εξουσία και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδωσε ένα προφίλ διαφορετικής δημοτικής εξουσίας που θα στηρίζεται κυρίως σε μια πολυπρόσωπη πολιτική, σε μία πολιτική που θα έχουν λόγο, αλλά και ευθύνη, όλα τα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου και οι παρατάξεις τους. Και για αυτό άλλωστε και σχολιάστηκε θετικά από τα πολιτικά πηγαδάκια των δημοτικών τεκταινόμενων.