Το «Wander by Bicycle» έρχεται στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα από σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες με στόχο να μας κάνει την… ζωή ποδήλατο!

Στην κυριολεξία… Μιλάμε φυσικά για την εκδήλωση της «Αχαΐα Αναπτυξιακή» που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα, με ποικίλες δράσεις που θα έχουν φόντο τι άλλο;

Το ποδήλατο και την ενσωμάτωση του στην καθημερινότητα μας. Σεμινάρια ενημέρωσης, εκθέσεις ζωγραφικής, προβολές έργων και φυσικά βόλτες με το ποδήλατο, αλλά και πολλές άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Wander by Bicycle».


Οι ημερίδες θα έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φορέων και πολιτών για τον ποδηλατικό τουρισμό και τις αναπτυξιακές του προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου για την υγεία.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ενεργά και ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, έχοντας αναλάβει το κομμάτι της διοργάνωσης των δύο ποδηλατοπορειών στην Πάτρα και στα Καλάβρυτα, αλλά και την διοργάνωση δύο σεμιναρίων με ομιλητές του παλιούς πρωταθλητές του, Παναγιώτη Βουκελάτο και Παύλο Χαλκιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι το έργο «Wander by bicycle - WBB», εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013».