Σπουδαίος είναι και για το 2014 ο απολογισμός σε μετάλλια και διακρίσεις για το τμήμα στίβου της Παναχαϊκής Γ.Ε.

Συγκεκριμένα, η Κυριακοπούλου Κατερίνα που ήταν για άλλη μια φορά Πανελληνιονίκης στο ύψος με επίδοση 1.83, είχε συμμετοχή με την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό Γυναικών και πήρε την 6η θέση στους Μεσογειακούς στη Γαλλία.

Η Γιάχου Ασημίνα που φέτος θεωρείται η χρονιά της πήρε 3 Πανελλαδικά μετάλλια. 3η στα 60μ εμπόδια στις Γυναίκες, 3η στα 100μ εμπόδια στις Νέες και 2η στα 100μ εμπόδια στις Νεάνιδες. Επίσης, ήταν 5η στους Βαλκανικούς Νεανίδων.

Ο Λυκουργιώτης Μιχάλης κατάφερε να βγει 1ος Πανελληνιονίκης στα 10.000μ Παίδων, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και βγαίνοντας εκτός συνόρων με την Εθνική ομάδα, βγαίνοντας 4ος Βαλκανιονίκης στο βάδην.

Φοβερή ήταν η 15χρονη Ευστρατίου Χριστίνα όπου στα 80μ παγκορασίδων κατέλαβε την 2η θέση και μαζί με τις Διακάτου Μαριαλένα, Νεοφύτου Ανδριάννα και Κερασιώτη Μαρία πήραν για 2η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ80 με την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα 40΄84'.

Με 3 μόνο μήνες προπόνηση ο εκπληκτικός Μπούμης Δημήτρης κατέλαβε την 3η θέση στα 150μ Παμπαίδων, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Του ανοίγεται σπουδαίο μέλλον. Σπουδαίος φέτος και ο Ρούσσος Άγγελος στο άλμα εις μήκος με νέο ατομικό ρεκόρ 7.29. Στόχος του την νέα χρονιά το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.


Κατερίνα Κυριακοπούλου

Η Παναγοπούλου Αθανασία, περσινή Πανελληνιονίκης στα 400μ Νεανίδων ήταν εκπληκτική φέτος στα 800μ με 2.17 και 5η Πανελλήνια θέση, αν και αγύμναστη λόγω Πανελλήνιων εξετάσεων, όπου πέτυχε τον στόχο της και μπήκε στο τμήμα Νηπιαγωγών.

Ο Μιχόπουλος Μάριος, περσινός Πανελληνιονίκης στα 110μ εμπόδια Παίδων, λόγω τραυματισμού κατέλαβε την 5η θέση φέτος στην κατηγορία των Εφήβων. Εκπληκτικός ο Μασούρας Γιάννης όπου με 22’00 κατέλαβε την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στα 200μ και μόλις για 1 εκατοστό του δευτερολέπτου έχασε τη συμμετοχή του στο βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος βγήκε 5ος στους Πανελλήνιους στα 800μ, με νέο ατομικό ρεκόρ 1.58, φοβερή επίδοση για την ηλικία του με σπουδαίο μέλλον. Η Στουγιαννοπούλου Αριστέα βγήκε 8η στη σφαίρα στην κατηγορία των κορασίδων με νέο ατομικό ρεκόρ 12.00 μέτρα και είναι η πρώτη της χρονιά στην κατηγορία.

Σπουδαίες ήταν οι μικρές βαδίστριες Ζαπάντη Ηρώ που βγήκε 4η στα 3.000 βάδην στο Πανελλήνιο παγκορασίδων (1η χρονιά της στην κατηγορία αυτή). Η Κώστα Ιωάννα 5η στο Πανελλήνιο στο ίδιο αγώνισμα και σπουδαία εμφάνιση στα 5.000 βάδην στις Κορασίδες με σπουδαίο ρεκόρ 27.00. Στο ίδιο αγώνισμα και η Λυκουργιώτη Δήμητρα βγήκε 8η και βαδίζει στα χνάρια του αδελφού της (Λυκουργιώτη Μιχάλη).