Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Πατρινοί έχουν σταματήσει να κάνουν τις βόλτες τους στην Πλαζ και οι πιο τολμηροί από αυτούς να συνεχίζουν τις βουτιές τους.

Η απόφαση έτσι του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας να σταματήσει τα συνεχή δρομολόγια που έκανε όλους τους θερινούς μήνες προς την Πλαζ με την γραμμή «1»,  δεν άρεσε καθόλου σε αρκετούς συμπολίτες που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν.

Οι συμπολίτες αυτοί θεωρούν ότι η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ θα μπορούσε να κάνει λίγη ακόμα υπομονή και να κρατήσει για μερικές μέρες περισσότερο το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η ζέστη άλλωστε δεν έχει ακόμα υποχωρήσει και  η Πλαζ είναι ένας από τους λίγους χώρους που υπάρχουν εκτός του κέντρου που δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν και να πάρουν το άρωμα της θάλασσας. Διαμαρτυρίες υπάρχουν εξάλλου από αρκετούς Πατρινούς και για ορισμένα ακόμα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Για παράδειγμα το περασμένο Σάββατο αρκετοί Πατρινοί ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι τις 10 το βράδυ για να έρθει ένα λεωφορείο της γραμμής «7» και να πάνε προς το Σαραβάλι. Το δρομολόγιο αυτό εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Πατρών – Κλάους, αλλά και του Μπεγουλακίου.

Το Σάββατο μάλιστα το περίμεναν αρκετοί φοιτητές προκειμένου να πάνε στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μπεγουλάκι, στο κτίριο του ΑΤΕΙ. Και αυτό την ώρα που η δημοτική αρχή θέλει να προχωρήσει σε συνάντηση με την διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ για το θέμα της μαζικής μεταφοράς και της αστικής συγκοινωνίας.