Με μεγάλη επιτυχία, πλήθος κόσμου, έντονη φοιτητική παρουσία και σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών.

Ο απερχόμενος Πρύτανης, Καθηγητής Γ. Παναγιωτάκης, έκανε απολογισμό της τετραετούς θητείας του, ενώ η νέα Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου, προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση του προγράμματός της, ανανεώνοντας το ραντεβού με τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τους φορείς της πόλης και τα Μέσα Ενημέρωσης για τα τέλη του Δεκεμβρίου 2014 και αφού θα έχει συμπληρώσει τέσσερις μήνες στη Διοίκηση του Ιδρύματος. Επίσης, παρουσίασε τους Αναπληρωτές Πρύτανη και τις αρμοδιότητές τους, οι οποίοι και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ιδρύματος ενώ αναμένεται η δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ:

1. Νικόλαος Κ. Καραμάνος, Καθηγητής Τμ Χημείας, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών & Διεθνών Θεμάτων

2. Δημοσθένης Κ. Πολύζος, Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης

3. Δημήτριος Κ. Ψαλτόπουλος, Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών Υποθέσεων

4. Γεώργιος Ν. Αγγελόπουλος, Καθηγητής Τμ. Χημικών Μηχανικών, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Υποδομών και Αειφορίας

5. Χρήστος Θ. Παναγιωτακόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής ΠΤΔΕ, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων

Η κ. Πρύτανις έκλεισε την ομιλία της συγκινημένη και δεσμευόμενη απέναντι σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τα νέα παιδιά ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου και μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας θα μάχεται για το Πανεπιστήμιο Πατρών.


Εκ μέρους του Συμβουλίου Ιδρύματος χαιρετισμό έκανε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Καθηγητής της Ιατρικής Χ. Γώγος, ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, ο πρώην Πρύτανης Αλέξιος Λυκουργιώτης, Καθηγητής, εκφώνησε ομιλία με τίτλο: «Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών: Σκιαγραφώντας τα πιο σημαντικά στάδια της ανάπτυξης».

Η εκδήλωση έκλεισε με τη μουσική παρέμβαση της Νάσιας Παπαγιαννάκη (φωνή) και της Έλενας Φέντκο (πιάνο), ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της αίθουσας.

Ζωντανό δείγμα της πανεπιστημιακής κοινότητας υπήρξε η παρέμβαση ομάδας φοιτητών στην αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο απερχόμενος Πρύτανης, Καθ. Γ. Παναγιωτάκης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο των ΑΕΙ (εκλογές αρχών διοίκησης, διαγραφές φοιτητών, σίτιση). Στους φοιτητές δόθηκε το βήμα και, αφού ανέπτυξαν τις απόψεις τους, αποχώρησαν από την αίθουσα και η Τελετή συνεχίστηκε βάσει προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος, πρώην Πρυτάνεις, Πρόεδροι Τμημάτων, Κοσμήτορες Σχολών, μέλη ΔΕΠ από την Πάτρα και τα Τμήματα του Αγρινίου, η Νομική Υπηρεσία, ο διοικητικός μηχανισμός του Ιδρύματος, ξένοι προσκεκλημένοι που βρίσκονται τις ημέρες αυτές στο Πανεπιστήμιο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος των Εφετών κ. Σπηλιωτόπουλος, οι Πρόεδροι του Δικηγορικού αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, οι αρχές της πόλης, βουλευτές, εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας και των ΜΜΕ, καθηγητές του Αρσακείου Πατρών, αλλά και απλοί συμπολίτες μας.