Έκλεβαν κινητά από ανυποψίαστους πολίτες και σαν μην έφτανε αυτό στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να τους το δώσουν πίσω, απαιτώντας χρηματικά ποσά.

Ο λόγος για δύο 26χρονους που μπήκαν στο σπίτι ενός ατόμου, πήραν από μέσα το κινητό τηλέφωνο του, αξίας 800 ευρώ και στη συνέχεια τον ειδοποίησαν ότι για να του το δώσουν πίσω ήθελαν και άλλα 250 ευρώ.

Συγκεκριμένα η  διάρρηξη έγινε την Πέμπτη και την επομένη οι δράστες επικοινώνησαν με τον παθόντα και του απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προκειμένου να του παραδώσουν το κινητό, προτρέποντας τον να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Πάτρα.

Ο παθόντας μετέβη στο προκαθορισμένο ραντεβού και παρέδωσε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί στο ραντεβού των δύο πλευρών συνέλαβαν τους δύο νεαρούς, πάνω στους οποίους βρήκαν και μία μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στον παθόντα και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, εκβίαση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.