Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS συνέχισε την εγκληματική της δραστηριότητα πυροβολώντας μέχρι θανάτου,αυτή την φορά δυο γυναίκες ιατρούς αφότου οι ίδιες αρνήθηκαν να τους... περιθάλψουν. Πρόκειται για πάγια τακτική των ισλαμιστών και στη Συρία όπου στόχευαν γιατρούς για να μην νοσηλεύουν τους τραυματίες φαντάρους.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, το Σάββατο έξι άτομα μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, εκτελέσθηκαν στην Μοσούλη στο βορρά του Ιράκ.

Μάρτυρες ανέφεραν στο AFP ότι οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο σπίτι των δυο γυναικών ιατρών που αρνήθηκαν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μια ακόμη γυναίκα που συμμετείχε ως υποψήφια αλλά δεν εξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του Ιράκ ήταν το τρίτο θύμα. Οι ισλαμιστές δολοφόνησαν τις τρεις γυναίκες και πήραν τα σώματά τους μαζί τους.

Τα εγκλήματα αυτά συνέβησαν δυο εβδομάδες μετά την δολοφονία μιας ακόμη ιατρού που αρνήθηκε να ντυθεί “σεμνά” σύμφωνα με τις διαταγές του ISIS και να καλύψει το πρόσωπό της με το ισλαμικό πέπλο.

Οι τρομοκράτες τώρα πια στοχοποιούν και τους πολιτικούς που συνεργάστηκαν με την ιρακινή κυβέρνηση. Η μέθοδος των ισλαμιστών, είναι η εξής: είτε εισβάλουν στα σπίτια των πολιτικών και των δημοσίων προσώπων και τους πυροβολούν έως θανάτου, ή τους εκτελούν ακριβώς έξω από το σπίτι τους και αφήνουν εκεί τα πτώματα. Κάποιες φορές μάλιστα καίνε τις οικίες τους για να εκφοβίσουν τους κατοίκους των περιοχών ακόμη περισσότερο.