Μια τραγωδία συγκλονίζει από χθες το μεσημέρι την τοπική κοινωνία της Ηλείας. Ο 45χρονος πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, Γιώργος Αγγελόπουλος του Ιωάννη, έχασε τη ζωή του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από ηλεκτροπληξία. Ο χαμός του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του, όπως ακόμα και τους συναδέλφους του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να τα αίτια του θανάτου να είναι παθολογικά και το πόρισμα της νεκροψίας να διαφωτίσει τους οικείους του και την Αστυνομία.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος από το Γούμερο, άνηκε στους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης έκανε τη βάρδιά του και επέστρεψε στο σπίτι του στις Καρούτες. Ακριβώς κάτω από το σπίτι υπάρχει ένα πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου και ο 45χρονος πυροσβέστης πήγε εκεί για κάποιες εργασίες.

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, ήταν η στιγμή που με ένα κρουστικό τρυπάνι, άνοιγε ένα αυλάκι στο δάπεδο του πρατηρίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες σωριάστηκε στο έδαφος, με ενδείξεις πως «χτυπήθηκε» από το ηλεκτρικό ρεύμα, πιθανότατα από διαρροή στα καλώδια του εργαλείου. Άμεσα ο άνθρωπος που βρισκόταν δίπλα του, προσπάθησε να μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που όπως κατήγγειλαν συγγενικά πρόσωπα του 45χρονου, καθυστέρησε να φτάσει περίπου 40 λεπτά. Πληροφορίες ανέφεραν πως όταν έφτασε στο νοσοκομείο ο άτυχος πυροσβέστης, βρισκόταν εν ζωή και εξέπνευσε στη συνέχεια στο χώρο των επειγόντων περιστατικών.

Γρήγορα η είδηση του ατυχήματος – όπως αρχικά είχε διαδοθεί – και στη συνέχεια του θανάτου του 45χρονου έγινε γνωστή και δεκάδες συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, έφτασαν στο νοσοκομείο Πύργου για να δουν τι είχε συμβεί και να στηρίξουν τους δικούς του ανθρώπους. Οι στιγμές εκεί ήταν τραγικές και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνέβη το κακό.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος όπως αναφέρει το ilialive ήταν πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 18 και 15 ετών. Μάλιστα ο μεγαλύτερος είχε πετύχει πριν λίγες ημέρες την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Καβάλας και την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξίδευαν μαζί προς την πόλη της Μακεδονίας για την εγγραφή του. Ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος που ατένιζε τη ζωή με αισιοδοξία, ένας φιλότιμος και εξαίρετος χαρακτήρας. Ήταν πρόθυμος πάντα στο να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του και αυτό φαινόταν σε κάθε δραστηριότητά του. Στη δουλειά του ως πυροσβέστης, ως εθελοντής αιμοδότης, ως κυνηγός.