Πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι στη Σλοβενία και πλέον η Εθνική, με τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της, είναι έτοιμη για ακόμα ένα… ταξίδι, με στόχο το καλύτερο δυνατό. Πρώτος αντίπαλος η Σενεγάλη (21:00, OTE TV Sport 3 HD και ΑΝΤ1), με τον Έλληνα coach να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, καθώς άπαντες γυμνάστηκαν κανονικά στη χθεσινή (29/08) προπόνηση.

Το όνομα του αντιπάλου δεν τρομάζει, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως τόνισε και ο Γιώργος Πρίντεζης στο gazzetta. «Τα δύο τελευταία χρόνια, την πατήσαμε από τη Νιγηρία στο προολυμπιακό τουρνουά και την Φινλανδία στο Ευρωμπάσκετ και αυτές οι ήττες, μας στέρησαν την διάκριση! Γι‘ αυτό λοιπόν, πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους μας, να μας δυσκολέψουν», ήταν τα λόγια του φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Πρίφτης, συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη υπογράμμισε: «Η ομάδα της Σενεγάλης απαρτίζεται από παίκτες που ως επί το πλείστον είναι 3, 4 και 5, με ημίψηλα και ψηλά παιδιά, όχι πολλούς γκαρντ και έχουν ιδιαίτερη αθλητικότητα, κάτι που εκφράζεται στο ανοιχτό γήπεδο και το κομμάτι των ριμπάουντ. Εκεί εμείς θα πρέπει να δείξουμε συνέπεια, στο αμυντικό τρανζίσιον και να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να ανανεώσουν επιθέσεις. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά και στη συνέχεια να παίξουμε στην επίθεση χωρίς άγχος και παίζοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, έχοντας σαν οδηγό την εικόνα των τελευταίων αναμετρήσεων».