Στον απόηχο της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Πάτρα για να δώσει το παρών στην ορκωμοσία της Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδος, οι συζητήσεις και τα πολιτικά πηγαδάκια ακόμα συνεχίζονται.

Μέσα σε λίγες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να ενώσει το παλαιό «παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ», εκείνο που είχε κάποτε αναδείξει τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 την Αχαΐα ως κάστρο του κόμματος. Από τότε βέβαια έχουν περάσει αρκετά χρόνια και φυσικά και μεσολαβεί ένα μνημόνιο, με εκείνη τη… μνημονική παρουσία του πρώην Αχαιού πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο.

Όπως και να έχει η παρουσία και μόνο του Γιώργου Παπανδρέου στην Πάτρα, στην ορκωμοσία του Απόστολου Κατσιφάρα, παρουσία αρκετών προσωπικοτήτων της Αχαΐας και όχι μόνο που είναι γνωστό ότι εντάσσονται στο πολιτικό περιβάλλον του, λίγες μέρες μάλιστα πριν από την εκδήλωση που θα γίνει στις 1 Σεπτέμβρη στο Ζάππειο από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ήταν αρκετή για να αποτελέσει θέμα συζήτησης.

Θέμα συζήτησης που έχει να κάνει με την ανακοίνωση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού από τον Γιώργο Παπανδρέου.  Τη στιγμή μάλιστα που η ρήξη του πρώην πρωθυπουργού με την προσπάθεια της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ενώσει όλη την κεντροαριστερά, έχει φτάσει στην κορύφωση της, με φόντο τα 40 χρόνια ίδρυσης του κόμματος και τις δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που είναι να γίνουν.

Πάντως το περιβάλλον των «παπανδρεικών» ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τίποτα από τα παραπάνω.  «Ήταν μία εθιμοτυπική επίσκεψη» δηλώνει επισήμως. Ανεπισήμως όμως διαχέουν την πεποίθηση τους: "Με την μία θα φτάσει το 10%" αναφέρουν…

Εμείς απλά παραθέτουμε τις φωτογραφίες από την ορκωμοσία που δείχνουν με ποιος ήταν κοντά ο Γιώργος Παπανδρέου, με ποιους μίλησε και ποιοι δεν τον άφησαν να κουνηθεί «ρούπι» από κοντά τους. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.