Στα ύψη φαίνεται ότι θα κυμανθούν για φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε αρκετά πανεπιστήμια και ΤΕΙ της περιφέρειας, λόγω της επαναφοράς του θεσμού των μετεγγραφών.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι βάσεις, οι οποίες, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα… «τραβούν» την ανηφόρα, εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις που όμως δεν αναιρούν τον κανόνα.

Αναμένεται λοιπόν συνωστισμός αριστούχων στις περιζήτητες σχολές αλλά και άνοδος για τις σχολές μεσαίας ζήτησης.

Άνοδο βάσεων και σε σχολές της περιφέρειας φαίνεται πως προκαλούν οι μετεγγραφές, καθώς όπως αναφέρουν τα Νέα δεν είναι λίγοι αυτοί που θα δηλώσουν μια σχολή με στόχο την μετεγγραφή στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα:

Στο 1ο πεδίο: Στις γνωστές και περιζήτητες σχολές θα υπάρξει άνοδος ενώ υπολογίζεται ότι στα παιδαγωγικά τμήματα θα παρουσιαστεί πτώση.


Στο 2ο και 4ο πεδίο: Σε όλες τι σχολές το «εισιτήριο» θα είναι πολύ «ακριβό». Όλες οι σχολές παρουσιάζουν άνοδο σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι βάσεις αγγίζουν αυτές του 2012.


Στο 3ο πεδίο: Απλησίαστη μοιάζει η Ιατρική Σχολή της Αθήνας, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 19.000 μόρια. Βέβαια, όλες οι σχολές θα παρουσιάσουν άνοδο λόγω της αύξησης των αριστούχων.


Στο 5ο πεδίο: Εδώ οι υποψήφιοι από την περασμένη χρονιά μειώθηκαν κατά 20%, είναι δηλαδή 4.500 λιγότεροι. Γενικά, στις περισσότερες σχολές οι βάσεις θα κυμανθούν όπως και πέρυσι, ενώ σε πολλές ίσως σημειωθεί και πτώση.