Κύμα φυγής στη σύνταξη καταγράφεται τη φετινή χρονιά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε όλη την χώρα και την Δυτική Ελλάδα, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι επισπεύδουν την έξοδό τους υπό τον φόβο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Ήδη τα όσα έχουν ψηφιστεί και πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στον υπολογισμό της σύνταξης, αλλά και τα κριτήρια εξόδου σε αυτή από 1η Ιανουαρίου του 2015, έχουν προκαλέσει φυγή τεραστίων διαστάσεων. Επιπλέον λόγος για το κύμα εξόδου από το Δημόσιο είναι και τα νέα κριτήρια που πρόκειται να ισχύσουν από το 2015, στο μισθολόγιο.

Ενδεικτικό της έκτασης που έχει πάρει η φυγή, κυρίως στο Δημόσιο, είναι πως τέσσερις στους 10 δημοσίους υπαλλήλους που θεμελίωσαν τα προηγούμενα χρόνια δικαίωμα (με 25ετία) ετοιμάζονται φέτος να πάρουν σύνταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος». Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 62,5% καθώς έχουν αποχωρήσει 13.000 έναντι 8.000 το 2013 και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 23.000 -24.000 έως το τέλος του χρόνου, κατ' αντιστοιχία με τις αποχωρήσεις που είχαν καταγραφεί το 2010, χρονιά αλλαγών - και τότε - στο Ασφαλιστικό.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγουν στη σύνταξη 105.000 ασφαλισμένοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, παρότι και το 2013 ήταν έτος μαζικής φυγής.