Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» για την απασχόληση 50.000 ανέργων υλοποιεί μέσα στον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με δικαιούχους Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και άλλους Φορείς του Δημοσίου.

 
Το Πρόγραμμα, ύψους 200 εκ. €, θα έχει διάρκεια 5 μηνών, ενώ ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι, οι οποίοι ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:
 
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
 
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
 
- Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, νέοι ηλικίας 18 - 29 ετών.
 
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
 
- Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
 
Οι ειδικότητες
 
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν, τόσο από την Πανεπιστημιακή και την Τεχνολογική, όσο και από τη Δευτεροβάθμια και Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 
Όπως αναφέρει το έθνος μεταξύ των ειδικοτήτων που θα καλυφθούν είναι: Διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, προσωπικό γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, συνοδοί και οδηγοί σχολικών λεωφορείων.
 
Η κατανομή 
 
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 3.500
 
Θεσσαλία: 4.000
 
Ήπειρος: 2.000
 
Ιόνια Νησιά: 975
 
Δυτική Ελλάδα: 3.900
 
Πελοπόννησος: 2.500
 
Βόρειο Αιγαίο: 900
 
Κρήτη: 2.750
 
Κεντρική Μακεδονία: 10.000
 
Δυτική Μακεδονία: 1.200
 
Αττική: 15.000
 
Νότιο Αιγαίο: 1.275
 
Στερεά Ελλάδα: 2.000.