Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο και στην Πάτρα ετοιμάζονται για το μεγάλο φεστιβάλ που φέτος θα γίνει το διήμερο 12 με 13 Σεπτέμβρη και πάλι στο κτίριο του ΤΕΙ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ τονίζονται τα εξής: «Οι οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ οργάνωσαν:

- Μαθητικά Φεστιβάλ σε όλους τους Νομούς της Περιοχής τον Μάιο. 

- Εκδηλώσεις στα πλαίσια των Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ σε Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Αμαλιάδα τον Ιούνιο.

- Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με ποικίλη θεματολογία στα Προσφυγικά της Πάτρας, στο Αίγιο, στην Αμαλιάδα της Ηλείας, στους Γαργαλιάνους και στην Πύλο της Μεσσηνίας, στη Σκάλα Λακωνίας, στο Άστρος και στα Τρόπαια της Αρκαδίας, στη Μηδέα της Αργολίδας, στο Κιάτο της Κορινθίας, στις Βολίμες της Ζακύνθου, στο Ληξούρι και στη Σάμη της Κεφαλονιάς και στην Ιθάκη.

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις σοβαρά προβλήματα της νεολαίας όπως η ανεργία, τα ναρκωτικά, η ζωή των νέων αγροτών όπως επίσης και την ανάγκη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον φασισμό.

Έγιναν ιστορικοί περίπατοι σε περιοχές που δόθηκαν μεγάλες μάχες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του ΕΛΑΣ, ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές σε όμορφές περιοχές της Πελοποννήσου.

Θερινά σινεμά με μεγάλη επιτυχία σε Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο. 

Ξεχωρίσουμε, φέτος, τη συμμετοχή νέων από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικά συγκροτήματα αλλά και άλλες ομάδες νέων που παρουσίασαν την δουλειά τους μέσα από τις εκδηλώσεις. Τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα Φεστιβάλ σε κάθε πρωτεύουσα.

Μέσα από αυτή την πλούσια δραστηριότητα ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες νέους σε όλη την περιοχή, κύρια με μαθητές και άνεργους, αυτή ήταν και η συνέχεια της επαφής που πιάσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο των εκλογών. Συζητήσαμε για όσα μας «καίνε», για τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει αλλά και το πώς θα οργανωθούμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς καλεί τα στελέχη και τα μέλη της ΚΝΕ, το επόμενο διάστημα, να βρεθούν ξανά με όλους αυτούς νέους στα Φεστιβάλ των μεγάλων πόλεων, αλλά και στη συνέχεια στους αγώνες του χειμώνα για δουλειά δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε σχολεία, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Να βρεθούμε μαζί τους μπροστά στο 11οΣυνέδριο της ΚΝΕ για να συζητήσουμε τις σκέψεις και τα ερωτήματά τους, να συζητήσουμε πιο ολοκληρωμένα για την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, για την ανάγκη οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, για τις δυνατότητες της Ελλάδας να οικοδομήσει το Σοσιαλισμό.

Καλούμε όλη τη νεολαία και το λαό της Πελοποννήσου να πάρει μαζικά μέρος στα φεστιβάλ στις πρωτεύουσες των Νομών:

Πάτρα: 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο ΤΕΙ Πάτρας - Πύργος: 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Κούβελου - Καλαμάτα: 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Λιμενικού - Σπάρτη: 23 Αυγούστου στο πάρκο της Ευαγγελίστριας - Τρίπολη: 4 Σεπτεμβρίου στην Πλ. Πετρινού - Άργος: 12 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι της πλατείας του Αγ. Πέτρου - Κόρινθος: 10 Σεπτεμβρίου στο Φλοίσβο - Ζάκυνθος: 30 Αυγούστου στην πλατεία Σολωμού».