Οι ιθαγενείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφού εκδιώχθηκαν από τους εμπόρους ναρκωτικών και τους παράνομους υλοτόμους.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, αυτοί οι αυτόχθονες πληθυσμοί των ιθαγενών που μένουν στις όχθες του ποταμού Envira, στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές που προκάλεσαν έμποροι κοκαΐνης από το Περού. 

Περπατούσαν αρκετές ημέρες μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, πριν αφηγηθούν σε ένα μεταφραστή ότι πολλοί συγγενείς τους είχαν πεθάνει και οι γύπες τους είχαν κατασπαράξει αφού εκείνοι δεν ήταν σε θέση να τους θάψουν..

Οι πέντε νεαροί άνδρες και οι δύο νεαρές γυναίκες, μετέφεραν τόξα και βέλη, ενώ πιστεύεται ότι είναι μέρος μιας ομάδας τουλάχιστον 50 ιθαγενών που είχαν  απομονωθεί από τον έξω κόσμο.

Είχαν την πρώτη επαφή στις 29 Ιουνίου με τους ντόπιους στην περιοχή Ashaninka της βόρειας Βραζιλίας, και μίλησαν μέσω ειδικού μεταφραστή.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας και το Εθνικό Ίδρυμα FUNAI παρενέβη για να προστατεύσει τη φυλή, και κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου οι ιθαγενείς παίρνουν μπανάνες από τους ντόπιους, αν και αρχικά υπήρχε ο ανάλογος δισταγμός.


Σε ένα μέρος του βίντεο, ένας ιθαγενής φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα όπλο - αν και δεν είναι γνωστό εάν τα όπλα επέστρεψαν μαζί τους στο χωριό.

Η κυβέρνηση είπε ότι έχουν πλέον επιστρέψει στα χωριά τους αλλά οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι βρίσκονται ακόμα υπό απειλή.


Οι αυτόχθονες λαοί είναι η εμπροσθοφυλακή για την προστασία των τροπικών δασών. Υπάρχουν κυνηγοί, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που καλλιεργούν φυτά ή ψαρεύουν ψάρια από το ποτάμι.

Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος Βραζιλίας, σύμφωνα με το newsbomb, είπε: « Στο διάλογο με τους αυτόχθονες ομάδα μέσω διερμηνέων, ανέφεραν ότι υπέστησαν πράξεις βίας που διαπράχθηκαν από μη Ινδιάνους στις πηγές του ποταμού Envira, που βρίσκεται στο έδαφος του Περού».

Δείτε τις εικόνες και το βίντεο