Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ εκφράζει την διαμαρτυρία της για την απόφαση του δικαστηρίου και την συμπαράσταση της προς τους εργάτες γης της Μανωλάδας.

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αθώωση του επιχειρηματία και των στενών συνεργατών του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων από τρίτες χώρες (200 εργάτες κυρίως από Μπαγκλαντές) που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς έγγραφα και χωρίς μισθό στην επιχείρηση παραγωγής φράουλας στη Μανωλάδα.

Ο τραυματισμός 35 ανθρώπων με πυροβόλα όπλα, όταν οι εργάτες «τόλμησαν» να ζητήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών, δε μπορεί να χαρακτηρίζεται απλή σωματική βλάβη σε βάρος μόνο ενός κατηγορουμένου και συνέργεια σ’ αυτήν ενός άλλου. H συγκεκριμένη απόφαση δυστυχώς δεν δίνει το αναγκαίο για την ελληνική κοινωνία μήνυμα ότι δε θα περάσουν οι εργοδοτικές πρακτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων οι οποίες εντείνονται από την κυβερνητική αδράνεια.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Δικαιοσύνης μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, για τη Συνομοσπονδία όμως αποτελεί μείζον ζήτημα το γεγονός ότι τα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια καλούνται καθημερινά να αποκαταστήσουν το βάρβαρο πλήγμα κατά της κοινωνίας για το οποίο βασική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές της.

Η Εκτελεστική εξουσία και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας οφείλουν να επιδεικνύουν τον ίδιο υπερβάλλοντα ζήλο όχι μόνο όταν σχηματίζουν δικογραφίες ενάντια σε δράσεις και αγώνες της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και όταν οι εργάτες γης πέφτουν θύματα εγκληματικών ενεργειών και δη εγκλημάτων κατά της ίδιας της ζωής.

Η ΓΣΕΕ παρακολουθεί την εξέλιξη και της συγκεκριμένης απόφασης και θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα της για να σταματήσουν επιτέλους όπου υπάρχουν φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας».