Δύο αλλοδαποί ήταν οι δράστες των έξι διαρρήξεων που είχαν γίνει στην περιοχή του Ερυμάνθου και συγκεκριμένα στην Τσαπουρνιά και στο Μίχα.

Ειδικότερα οι δράστες επέλεγαν εξοχικές οικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπου είτε τις παραβίαζαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικείμενου είτε σπάζοντας παράθυρα και πόρτες έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών αφαιρώντας κοσμήματα, προσωπικά αξεσουάρ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε οικίες στον Ερύμανθο και πιο συγκεκριμένα τρεις στην Τσαπουρνιά και ισάριθμες στον Μίχα Ερυμάνθου. Το συνολικό όφελος που οι δράστες αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, ενώ σε μια διάρρηξη είχαν αφαιρέσει και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου Μαγνησίας. Επιπλέον σε βάρος του 32χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κοζάνης και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλμυρού Μαγνησίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις. Εις βάρος τους  σχηματίστηκε δικογραφία  για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.