Η δωρεάν παροχή τάμπλετ και σύνδεσης ίντερνετ σε 150 χιλιάδες οικογένειες, με κοινωνικά κριτήρια αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πρόκειται για δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που θα λάβουν την παροχή με τη χρήση ειδικού κουπονιού. Σκοπός η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της «ψηφιακής αλληλεγγύης», με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων.

Έτσι: θα αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015, θα αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet) θα λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ' αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου. Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ψηφιακή επιχειρηματικότητα με αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης ICT4GROWTH του Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά 22 εκατ.ευρώ σε 140 εκατ. ευρώ.