The Gypsy Jazz Project 

Mini Bio:

Οι Groovin’ High είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα, που δημιουργήθηκε το ϕθινόπωρο του 2012. Έναυσμα και βασική επιρροή του γκρουπ αποτέλεσε η gypsy jazz, μια μουσική επίκαιρη και ενδιαϕέρουσα με ϕανατικό κοινό στην Ευρώπη και ανερχόμενο είδος τελευταία στη χώρα μας, που ξεκινά τη δεκαετία του ’30 και εξελίσσεται δυναμικά μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα μουσικό είδος, ή καλύτερα μια μουσική έκϕραση που στηρίζεται σε ρυθμούς swing, bossa nova, waltz, bolero κ.α. και αναδείχθηκε από το μεγάλο κιθαρίστα Django Reinhardt.

Το ρεπερτόριο της μπάντας είναι ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από τα jazz club του μεσοπολέμου και καταλήγει στο σήμερα. Περιλαμβάνει διασκευές κυρίως από jazz standards με αναϕορές και σε άλλα σύγχρονα μουσικά ρεύματα σε ύϕος πάντα gypsy jazz.

Οι Groovin’ High έχουν εγγράψει πολλές εμϕανίσεις στην Ελλάδα, ενώ έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά ϕεστιβάλ της Jazz μουσικής σκηνής, όπως στο 4ο DJANGOFEST Athens του Βύρωνα (Οκτώβριος 2013) και τα «3ήμερο Jazz + Πράξεις» Ιούνιος 2013 και «2ήμερο Gypsy Jazz» (Ιούνιος 2014) στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Στην εμϕάνισή τους στο Mirasol στα ϕωνητικά θα συμμετάσχει η Μαριάννα Βούλγαρη.