Βαριές ποινές, ανάλογες των ειδεχθών εγκλημάτων  που είχαν διαπράξει επέβαλε το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων στους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2013, απήγαγαν, βασάνισαν, σκότωσαν και έθαψαν 40χρονο μετανάστη στην Ανδραβίδα. 

Το δικαστήριο σοκαρίστηκε από τις βάναυσες πράξεις των δύο κατηγορουμένων όπως περιγράφηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και τους έκρινε ενόχους  για τα  αδικήματα της αρπαγής, της ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της περιύβρισης νεκρού κατά συναυτουργία και  της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Και στους δύο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπρόσθετα ποινή κάθειρξης 22,5 ετών. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι (o Share Kalan από την Ανδραβίδα και ο Ati Akbar από την Αθήνα) έπεισαν τον 40χρονο αλλοδαπό να μεταβεί σε αγροικία στην Ανδραβίδα, προκειμένου να εργαστεί.

Εκεί όπως αναφέρει το patrisnews τον κατακράτησαν παράνομα για τέσσερις περίπου ημέρες, απαιτώντας από τον  αδελφό του μεγάλο χρηματικό ποσό, με πρόσχημα ότι θα τον  μετέφεραν σε χώρα της Ευρώπης. 

Μετά την καταβολή των λύτρων προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στον 40χρονο με τη χρήση βρόχου και στη συνέχεια τον έθαψαν σε αυτοσχέδιο λάκκο σε αυλή αγροικίας, όπου και εντοπίστηκε  το πτώμα του δεμένο χειροπόδαρα. 

Το… κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται  μετά την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη επεισοδίων με εμπλεκόμενους  μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Τότε οικονομικοί μετανάστες είχαν επιτεθεί  σε ομοεθνή τους, επειδή – όπως υποστήριξαν – συμμετείχε  σε ομάδα  που διοργάνωσε απαγωγή νεαρού άνδρα και στη συνέχεια  εκτέλεσε το θύμα της. Ο 27χρονος ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση και υπέδειξε  στις αρχές το σημείο, όπου ήταν θαμμένος ο 40χρονος άνδρας. Ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε δεκαπέντε μέρες μετά τη δολοφονία του στις 10 Μαρτίου 2013 η σορός του.