Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου και δύο ακόμα συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 37χρονος πατέρας του δράστη, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα χθες το πρωί, στην Πάτρα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού πλησίασαν μία πεζή 67χρονη, όπου με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της.

Για την διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 17χρονου και τη σύλληψή του λίγη ώρα αργότερα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 17χρονος τις τελευταίες είκοσι ημέρες, είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο άλλες δυο ληστείες στην Πάτρα, επιλέγοντας ως θύματα του γυναίκες.

Στη μια περίπτωση, ο 17χρονος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα από 56χρονη ημεδαπή χτυπώντας την, με τα χέρια στο πρόσωπο, αυτή και τον 72χρονο σύζυγό της που τη συνόδευε.

Στη δεύτερη περίπτωση ο 17χρονος ασκώντας σωματική βία, σε πεζή, 79χρονη ημεδαπή, της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα λαιμού. Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφείς υποθέσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.