Από το Ακαπούλκο και την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17, στην Αθήνα κι από κει στην Πάτρα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα U16 όπου θέλουνε να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι (όταν ήταν μόλις 14 και 13 ετών αντίστοιχα).

Η Μαρία Κλέπκου κι η Βούλη Κουρτίδου, η Εθνική ομάδα U17 μαζί με τον προπονητή τους Ηλία Ζωλασταθιάδη, επέστρεψαν στην Ελλάδα, όπου τους υποδέχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Μπιτς Βόλεϊ και Ταμίας της ΕΟΠΕ Θανάσης Ρέρρας, μετά την εντυπωσιακή πορεία που έκαναν στο Μεξικό, ενώ τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος της επιτυχίας τους.

«Τώρα που έχουμε πλέον καθαρό μυαλό καταλαβαίνουμε τι έχουμε πετύχει. Τα κορίτσια είναι η πρώτη ομάδα στον κόσμο στην ηλικία τους, αφού στο Παγκόσμιο ήμασταν η πιο μικρή ηλικιακά ομάδα και έχον πελώρια διάθεση για να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν την επόμενη χρονιά ένα μετάλλιο», δήλωσε ο προπονητής τους.

«Τις ευχαριστώ από την καρδιά μου για τις χαρές που μου έχουν προσφέρει και για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς. Το ότι πήραμε την 5η θέση στον κόσμο και έκλαιγαν γιατί αποκλείστηκαν στον πόντο, παρόλο που η Βούλη δεν μπορούσε ουσιαστικά να κάνει άλματα, δείχνει ότι πέρα από το ταλέντο έχουν και αθλητικό εγωισμό».