Συνάντηση  με την ηγεσία και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  είχε προ ολίγον ημερών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Επισκεπτόμαστε  τον κ. Νικολακόπουλο Νικόλαο - Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος- τον κ. Πανόπουλο Ιωάννη - Διοικητή 6ης ΕΜΑΚ -  και τον συντοπίτη μας κ. Κυριακόπουλο Κωνσταντίνο - Διοικητή Πυροσβεστικής Υπ. ΒΙ.ΠΕ.  που αποτελούν  την ηγεσία της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας, όσο και τα στελέχη της αλλά και τους παρευρισκόμενους πυροσβέστες ώστε να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την άμεση παρέμβασή τους στην  φωτιά του Γιανισκαρίου.

Η παρέμβαση των επίγειων αλλά και των εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποτελεσματική και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπράβο στα παιδιά που με λιγότερες δυνάμεις και λιγότερα χρήματα αλλά με περισσό ελληνικό φιλότιμο και ψυχή κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά σχεδόν αμέσως» και έκλεισε λέγοντας ότι  «της επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση που σκοπό θα έχει πως μπορεί να βοηθήσει ο κάθε δημότης, το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς, και θα δοθεί ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η κατάλληλη οργάνωση και ο απαραίτητος συντονισμός των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, της Δημοτικής Αρχής  και των Κατοίκων της περιοχής».