Oύζο όταν πιεις, γίνεσαι ευθύς…

Όταν μου λέει κάποιος πάμε για ουζάκι μου έρχονται εικόνες στο μυαλό από παρέες που απαρτίζονται από καλοφαγάδες και τύπους  έξω καρδιά, σαν και εκείνους που ξεκινούν να τσιμπάνε μεζεδάκια και στο τέλος ξεκουμπώνουν το παντελόνι τους…
Σιγά μην κάτσουν να σκάσουν! Μια καλή λύση πάντως για εσάς είναι η αθλητικά φόρμα με λάστιχο.

Τι έλεγα; Α, ναι για το ούζο! Υπάρχουν προορισμοί και στην Πάτρα για να αισθανθείς κομπάρσος σε διαφήμιση ούζου και εμείς έχουμε να προτείνουμε μια καλή καβάτζα με έντονο άρωμα και ωραίες μουσικές…

Είναι η περιοχή κάτω από το Κάστρο της Πάτρας, πάνω από τα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου, δίπλα στην Γερμανού και λίγο πριν το Δασύλλιο!


Έχει τόσες γωνιές στην Άνω Πόλη της Πάτρας που μάλλον θα ξεχαστείς για ώρες στο όμορφο και δροσερό μέρος, απολαμβάνοντας ούζο, μπύρα και φαγητό!

Προσωπικά, λατρεύω το μέρος! Πάντα παρκάρω πιο χαμηλά για να περπατήσω και να απολαύσω το υπέροχο παραδοσιακό χρώμα της περιοχής με καφενεδάκια, ταβερνάκια και κόσμο που πηγαινοέρχεται!

Τα μαγαζάκια "κάτω" από το κάστρο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Γιώργου Γινάτη είναι από τα πιο κλασσικά στέκια, για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, κάτι που εκτός από εμάς θα σας το επιβεβαιώσουν οι φοιτητές στην Πάτρα που τα βράδια ακόμα και του καλοκαιριού δίνουν ραντεβού στα σκαλιά για να διαλέξουν που θα καθίσουν για μπύρα και ότι προκύψει.


Αυτό που τέλος θα σας μείνει ως εικόνα στο μυαλό είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα των πελατών πάντα με διάθεση για χορατά, σερβιτόροι και ο κλασσικός τύπος με το ούζο που περιέγραψα πιο πάνω που ξέρει που έχει την… καβάτζα του το καλοκαίρι!